ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:10 19.10


Керівнику свинокомплексу в Біликах оголосили про підозру у виненні кримінальних злочинів

Слідче управління ГУНП у Полтавській області за процесуального керівництва обласної прокуратури проводить розслідування кримінального провадження щодо ТОВ "Сільські традиції" у Біликах Кобеляцького району.

Керівникові свинокомплексу, а саме генеральному директору Юрію Грушевському, повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 239 та ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України. Вищевказані закони стосуються забруднення земель відходами, шкідливими для життя, здоров`я людей та довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку для життя, здоров`я людей та довкілля, а також службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Державна екологічна інспекція в Полтавській області провела розрахунки щодо розміру шкоди, заподіяної державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства, зумовленої забрудненням земельних ресурсів. Сума становить 2 млн 300 тис. грн. Дані кошти після сплати будуть направлені на рахунок обласного бюджету до спеціального екологічного фонду. Раніше Державна екологічна інспекція нараховувала збитки в сумі більше 8 млн грн.

18 жовтня в Полтавському окружному адміністративному суді мало відбутися слухання у даній справі, утім представники Державної екологічної інспекції в області не з'явилися на суд. Через це засідання перенесли на 8 листопада.

Журналісти "ГромадськогоТБ.Полтава" дізналися, що керівник свинокомплексу Грушевський уже кілька днів не виходив на зв'язок і в селищі його не бачили. 13 жовтня на круглому столі щодо забезепечення питної води в селищі Білики був присутній його заступник Роман Калатур.

Білики, протест, свинокомплекс

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.