ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

19:20 21.10


Парламентська група "Воля народу" може бути розпущена через нардепа Шаповалова

Депутатська група "Воля народу" у Верховній Раді може бути розпущена через вихід народного депутата України від Полтавщини Шаповалова, оскільки тепер у групі не вистачає голосів. Про це повідомляє УНІАН.

Про свій вихід Юрій Шаповалов оголосив із трибуни парламенту.

У зв'язку з тим, що голова Верховної Ради вже четвертий день не може мою заяву оголосити, я зроблю це самостійно. Заява: відповідно до ч.3 ст.60 закону про регламент Верховної Ради України повідомляю про вихід зі складу депутатської групи "Воля народу"

- сказав Шаповалов.
У Регламенті Ради зазначається, що ці оголошення про зміни в складі групи або фракції повинен озвучити головуючий на пленарному засіданні.
Про причини свого відходу Шаповалов не повідомив.
Таким чином на сьогодні в групі "Воля народу" без Юрія Шаповалова залишилося 18 народних депутатів. У такій ситуації, згідно зі статтею 60 Регламенту ВРУ, депутатська група, склад якої став менше мінімальної кількості народних депутатів, які були в найменшій фракції, яка була створена за результатами виборів, а в даній ситуації мова йде про фракцію "Батьківщина", яка налічувала 19 народних депутатів, через 15 днів після дня настання такого факту голова ВР повинен оголосити про розпуск групи "Воля народу".
У другій половині дня 21 жовтня, через відсутність більшості народних депутатів, Верховна Рада не змогла розглядати законопроекти.
"Ми не можемо з вами, дорогі колеги, переходити до розгляду законопроектів через відсутність необхідної кількості депутатів для того, щоб голосувати за прийняття законопроектів", - заявила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко на пленарному засіданні.




політика, парламент, Шаповалов

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.