ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:15 22.10


Прокуратура хоче відібрати у підприємця 75 га землі

Прокуратура Полтавської області пред’явила позовну заяву в інтересах держави в особі Міністерства освіти і науки України до підприємця та одного з навчальних закладів Зіньківщини.

Ухвалою господарського суду Полтавської області у справі вже порушено провадження, – про це повідомив заступник прокурора області Олександр Савенко. За його словами, прокуратура просить суд визнати недійсним договір про взаємне надання послуг, укладений між підприємцем та керівництвом закладу 5 січня 2015 року, та зобов’язати підприємця повернути з незаконного користування у державну власність земельну ділянку загальною площею 75 га, вартість якої понад 2,5 млн грн.
Договір, що оспорюється, не відповідає вимогам Закону України "Про управління об’єктами державної власності" та підзаконних актів.
Також попри порушення порядку укладення документа, підприємець, неналежно виконуючи умови договору, приховував отримані доходи  від зібраного урожаю та передавав навчальному закладу значно меншу кількість сільгосппродукції. У зв’язку з цим органами прокуратури області розпочато кримінальне провадження за  ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем)
– цитує Олександра Савенка прес-служба обласної прокуратури.

прокуратура, власність, суд, Зіньків, земля

За темою:

  • За незаконний продаж підакцизних товарів чоловіку загрожує штраф
  • На Полтавщині затримали членів злочинної організації на чолі з кримінальним авторитетом
  • Міська влада не знає, що робити з історичною будівлею екскінотеатру "Колос" у Полтаві
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.