ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:35 22.10


Голландці допоможуть поглибити акваторію Дніпра на Полтавщині

Відома українська компанія "Нібулон", яка експортує кожну дев'яту тонну українського збіжжя за кордон, розпочинає за допомоги Голландії власну "боротьбу за Дніпро".

Завдячуючи власному флоту, на сьогодні "Нібулон" успішно здійснює водні перевезення в Миколаївській, Херсонській, Черкаській, Запорізькій, Полтавській, Київській областях. На Полтавщині є велика кількість представництв компанії (виробничі філії, елеваторні комплекси і перевантажувальні термінали). Наразі "Нібулон" має намір поглибити Дніпро до 3,65 м.
З метою вивчення можливостей співробітництва з розвитку портів компанії у Миколаєві та Херсоні нашу країну відвідали Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні Кейс Кломпенхаувер, представники Посольства і голландських компаній. Мають намір виконати в наступному році поглиблення дна на Дніпрі - в тому числі і на території Полтавщини.
Із весни ми самостійно, без підтримки держави, матимемо змогу розпочати днопоглиблювальні роботи на Дніпрі. Це дуже складно, адже, наприклад, для того щоб поглибити Південний Буг, ми цілих 5 років витратили на те, щоб отримати 47 документів дозвільного характеру. Аналогічна ситуація і з Дніпром – ми вже 5-й рік добиваємося дозволу на виконання днопоглиблювальних робіт. На сьогодні "Нібулон" перевозить внутрішніми водними шляхами України близько 2 млн тонн вантажів на рік, але в планах компанії збільшити ці обсяги до 4 млн тонн на рік
– зауважив генеральний директор компанії Олексій Вадатурський.

Морські порти та "Укрзалізниця", які нині підпорядковуються Міністерству інфраструктури України, лобіюють свої інтереси. Вони не хочуть, щоб річкові перевезення були дешевшими, ніж перевезення залізничним транспортом. Ймовірно, саме тому ніхто нічого не робить для стимулювання розвитку річкових перевезень.
Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні Кейс Кломпенхаувер пообіцяв, що Нідерланди зі свого боку підтримають "Нібулон" та допоможуть йому вирішити проблеми з розвитком внутрішніх водних шляхів в Україні. 

 

бізнес, перевезення, річковий транспорт, Дніпро, Нібулон

За темою:

  • В області хочуть збудувати новий завод із виробництва крупи
  • У Полтаві проведуть Великодній ярмарок
  • Сергей Токарев объявил об инвестициях Roosh Ventures в стартап, технологиями которого пользуются Tesla и Cisco
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.