ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

21:37 24.10


"Сільські традиції" просять 9 місяців, аби цивілізовано закрити підприємство

24 жовтня голова Полтавської ОДА Валерій Головко зібрав представників сторін Білицького конфлікту на нараду і пошук компромісу. Зустріч відбулася за участі контролюючих служб та правоохоронців.

Нагадаємо, що 17 жовтня на позачергових загальних зборах акціонерів ТОВ "Сільські традиції" було прийнято рішення про примусове припинення виробничо-господарської діяльності підприємства. Представники підприємства звернулися з проханням до влади - допомогти забезпечити цивілізоване завершення виробничого циклу, щоб не допустити мору та масового знищення свиней.
Під час наради 24 жовтня Валерій Головко нагадав про порушення під час роботи підприємства, про відсутність якісних очисних споруд і про бездіяльність керівника ТОВ Юрія Грушевського, котрий міг би, на думку очільника області, ці недоліки усунути, проте зараз, отримавши повідомлення про підозру, фактично знаходиться у розшуку.

Завдання обласної влади — забезпечити роботу підприємства  в рамках чинного законодавства, зважаючи на економічну складову, яка впливає на формування бюджету, соціальних ініціатив підприємства. Лист від ТОВ "Сільські традиції" про призупинення роботи ми отримали
 — резюмував Головко.

Виконуючий обов'язки директора свинокомплексу Роман Калатур сказав, що прийшов на зустріч задля пошуку компромісу. Рішення про закриття прийнято. Єдине прохання бізнесменів — допомогти цивілізовано завершити вже розпочатий виробничий цикл. Максимальний термін, який потрібен підприємству — 9 місяців.
Це час для того, щоб остання запліднена свиноматка доносила плід, опоросилася і поросятко виросло до товарного вигляду

— пояснив Роман Калатур.
Наразі вже опломбовано лабораторію, осіменіння зупинено. Попереджено про звільнення працівників лінії осіменіння та м’ясопереробного цеху, який знаходиться під Решетилівкою. Зараз там більшість приміщень опломбовано, лінії зупинено, працює лише частина адміністрації, щоб завершити документально бізнес-процес. На підприємстві залишилося близько 40 тисяч голів свиней. "Сільські традиції" хочуть цивілізовано завершити виробничий цикл, адже, за словами Калатура, "це не кран, який можна перекрити одним рухом".

При цьому представник власника Євген Ноздрін додав, що термін для повного закриття може бути і меншим, якщо вчасно будуть підвозитися корми та буде знайдено покупців для маленьких та підрослих поросят.

Підприємство громаді Біликів не потрібне. Ну і довіри до заяви про закриття свинокомплексу теж у громади немає, тож її потрібно переконати у намірах

 - почули присутні відповідь селищного голови Біликів Юрія Латиша.

— А що таке громада? У Біликах мешкають біля чотирьох тисяч жителів, а найбільше під свинокомпелксом мітингувало 200 чоловік. Тобто 200 людей вирішує долю всього селища, — долучився до розмови депутат обласної ради Геннадій Коваленко. — На сьогодні громаду представляють депутати селищної ради. Тобто  за цей час вони повинні були зібратися і вирішити проблему, а не ховатися від неї.

Градус пристрастей за понад годину перемовин піднімався декілька разів, інформує прес-служба ОДА. До представників громади зверталися керівник обласної Державної служби з надзвичайних ситуацій Володимир Салогуб, директор Департаменту екології та природних ресурсів Ігор Піддубний. Нагадали про ситуацією з африканською чумою свиней в області. Якщо через відсутність кормів у Біликах почнеться мор тварин, наслідки будуть непередбачені.

Врешті-решт сторони таки дійшли згоди, що ТОВ "Сільські традиції" сьогодні ввечері на сходці селища оголошує про закриття, підприємці надають громаді й ОДА графік вивезення товарних свиней, продажу свиноматок та завезення кормів.
Наступний крок — це підписання меморандуму між громадою і підприємством щодо виконання цього графіку. Ним також буде передбачено відповідальність для тих, хто зриватиме домовленість. Причому голова ОДА зазначив, що готовий виступити гарантом у виконанні цього меморандуму.

скандал, конфлікт, Білики, свині, екологія, ОДА, Сільські традиції

За темою:

  • Скандал: полтавці посварилися через обрізку берез у дворі
  • Несправедливий розподіл премій: працівники КАТП-1628 погрожували страйком
  • У Полтаві пошкодили інформаційну дошку Джохару Дудаєву
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.