ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:11 27.10


Документальний фільм про декомунізацію за участі полтавки покажуть у Лондоні. ВІДЕО

1 листопада у Університетському Коледжі Лондону відбудеться показ документального короткометражного фільму "Живі й Нескорені". Одною з творців стрічки є 20-річна полтавка Анна Ютченко.

Кінопоказ відбудеться в рамках панельної дискусії "Декомунізація і зміна форми національної пам’яті в Україні та за її межами", яка пройде у Школі слов'янських та східноєвропейських студій Університетського Коледжу Лондона (UCL SSEES).

Самому обговоренню передуватиме показ документальної короткометражної стрічки "Живі й Нескорені". Одним з його авторів стала полтавка, учасниця незалежного мистецького об’єднання "Magnum Opus" Анна Ютченко.

Стрічку зняли в рамках Відеоакадемії документального серіалу DOCemotion. Це проект Школи журналістики Українського католицького університету. У квітні цього року учасників програми вчили українські, британські, польські та данські майстри документалістики. У травні молоді оператори, розділені на п'ять команд, приступили до зйомок.

Полтавка працювала у команді під керівництвом журналіста "Громадського телебачення" Богдана Кутєпова.

Зйомки фільму, який покажуть у Лондоні на дискусії, відбувалися в Червонограді Львівської області протягом чотирьох днів. Спочатку в центрі сюжету мав бути ветеран Другої світової війни Дмитро Гайдаєнко.

Але, поспілкувавшись з місцевим населенням, команда дізналася про два хори — "Нескорених" та "Живу пам’ять", і вирішила побудувати сюжет навколо них. У першому співають націоналісти, а другий об’єднав представників "руської общини". Не дивлячись на такі різні погляди, обидва хори уживаються в червоноградському будинку культури.

За словами Анни Ютченко, основною метою було показати конфлікт, який виник навколо декомунізації в Україні на прикладі двох хорів. Якщо одна частина українців підтримує виконання відповідного закону, то інша категорично проти. Ще важливішим було розповісти глядачам, як ці діаметрально протилежні ідеології співіснують між собою.

кіно, декомунізація

За темою:

  • У Полтаві зникли дошки радянським діячам Лідову та Ляхову
  • Дудаєва, Княгині Ольги та інші: в Полтаві перейменували 28 зупинок
  • Сім сіл на Полтавщині будуть перейменовані з метою українізації
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.