ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

07:45 28.10


Задорожна і Пантюк читали полтавцям власні вірші

У полтавській пивниці "Сто Доріг" відбулись поетичні читання. Гостями вечора стали Олена Задорожна та Сергій Пантюк.

Взагалі-то, протягом дня літератори мали ще два заходи: зустріч зі студентами Полтавського педуніверситету та презентація творів поетів у бібліотеці для юнацтва імені Олеся Гончара.

Кожен захід мав свої особливості. В ПНПУ спілкування вийшло живим та насиченим – студенти задавали багато питань про творчість, на зустрічі в бібліотеці "розійшлись" майже всі книги, які презентувались полтавцям. Вечірні читання відзначились своєю камерністю, невимушеністю та пройшли в теплій неформальній атмосфері.
Олена представляла свої вірші, написані з початку війни на Сході. Пронизливі рядки настільки емоційно насичені, що слухачам дуже важко було стримати сльози. Натомість Сергій дозволив публіці посміхатися, читаючи українські хокку та танку.

Відповідаючи на запитання шанувальників, поети поділились особистим. Так, Сергій розказав, що його перший вірш був опублікований в радянській дитячій газеті "Зірка", коли автору було сім років. Безжально відредагований, вірш містив, власне, авторські лише останні чотири рядки. Але це спонукало хлопця приділити більш серйозну увагу своїй поетичній діяльності. Після наступної публікації в цій же газеті малий отримав свій перший гонорар – 1,70 карбованців.
Олена ж мала свою першу публікацію у віці 12 років, у багатотиражці Полтавського заводу ГРЛ.

Олена Задорожна – поетеса, публіцист, активіст, громадський діяч. Народилася у Полтаві, зараз мешкає в Києві.
Сергій Пантюк – член Національної спілки письменників України, письменник, видавець, громадський діяч, мешканець Кам’янець-Подільського.

культура, поезія, читання

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.