ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:20 28.10


У Полтаві "справа з пандусом" отримала продовження

Уповноважений Президента України з прав людей із інвалідністю Валерій Сушкевич на розширеній колегії Полтавської ОДА окремо підняв питання про те, чим скінчилась справа жінки-інваліда Жанни Щепелькової.

Нагадаємо, в серпні 2016 року на всю Україну прогриміла справа накладання адміністративної відповідальності (штраф в розмірі близько 7 тисяч грн.) на жінку-інваліда, яка, зневірившись у допомозі від влади, власними коштами облаштувала пандус для в’їзду до власної квартири в багатоповерхівці. Штраф був накладений із ініціативи керівника Полтавської державної архітектурно-будівельної інспекції Віктора Мирунко. Пізніше, коли справа набула широкого розголосу та активісти почали збирати кошти, щоб заплатити цей штраф, його скасували.

Сушкевич, на прикладі цієї ситуації, заявив, що дії чиновників по перешкоджанню встановлення пандусів для інвалідів в житлових будинках є злочином.

Замість того, щоб взяти під особистий контроль встановлення якісного пандусу в будинку інваліда, чиновники ставлять палки в колеса, коли люди замість них виконують їх роботу

- зазначив чиновник.

Він також наголосив на некомпетентності голови ДАБІ та невідповідності його займаній посаді, якщо чиновник може навіть припустити ухвалу подібних рішень.

За такі дії Віктору Мірунку треба було, як мінімум, винести догану

 - вважає Валерій Сушкевич.

Валерій Головко пообіцяв особисто розібратися в ситуації та вирішити її.

пандус, інваліди, Віктор Мірунко, ОДА

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.