ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:35 28.10


На Полтавщині відкрився регіональний осередок Української Академії Лідерства

На Полтавщині відкрився перший за межами столиці осередок унікального навчального закладу – Української Академії Лідерства (УАЛ).

44 слухача Академії з усієї України протягом 10 місяців навчатимуться за новим форматом, який будується на поєднанні фізичного, академічного та інтелектуального вдосконалення. Навчання безкоштовне, для студентів передбачений лише вступний внесок у розмірі 2000 грн, решту витрат (на навчально-виховну програму, подорожі, харчування, медичне забезпечення, реалізацію соціальних проектів на рівні міста, області або країни) покриває грант підприємницького фонду Western NIS Enterprise Fund.

Донорами полтавського осередку Академії є "Western NIS Enterprise Fund" та агропромисловий холдинг "Астарта".

Завдання Української Академії Лідерства – згуртувати молодих людей з високим потенціалом до лідерства і дати їм найкращу підготовку, інструменти для розвитку, глибоке розуміння власної національної ідентичності, бажання бути корисним своїй державі, усвідомлення та реалізацію своїх талантів. Програма побудована так, що за 10 місяців студент отримує не тільки глибоке розуміння власної національної ідентичності, бажання бути корисним своїй державі, але й розуміє, в якій сфері хоче надалі застосовувати свої таланти.

Полтавська академія відкривається першою з чотирьох нових осередків, які з’явились цього року в регіонах України. Я переконана, що полтавський регіон має великий економічний, інвестиційний і туристичний потенціал. Та ми бачимо, що регіон поки лишається недооціненим. Відкриття нового осередку УАЛ саме тут – це наш внесок у те, щоб про Полтавщину більше говорили і чули в Україні, а в перспективі – також у світі

- зазначила Ярослава Джонсон, президент та головний виконавчий директор Western NIS Enterprise Fund.

Такі ініціативи – це дуже важлива подія для Полтавщини. Тому ми були раді підтримати відкриття Української Академії Лідерства. Спілкуючись із цими талановитими молодими людьми, я ще раз переконуюсь, що це правильне рішення. За кілька років вони прийдуть працювати у компанії та державні органи, і тоді ми побачимо зовсім іншу країну. Я впевнений, що підтримка української молоді – найважливіша місія для кожного патріота у наш час

підкреслив Віктор Іванчик, засновник та генеральний директор агропромислового холдингу "Астарта".

Цього року одинадцятикласники по всій країні змагались, щоб стати студентами Української Академії Лідерства. Ми мріємо виховати нового Українця – людину з Україною в серці. Це і є те нове покоління, яке має змінити Україну. І я сподіваюсь, що вже через 15-20 років ми побачимо зовсім нових лідерів України, які готові не вдавати, а бути – брати на себе відповідальність за долю країни

- сказав Роман Тичківський, керівник Української Академії Лідерства.

Українська Академія Лідерства започаткована у вересні 2015 року. Перший набір включав 39 студентів. Цього року вже п’ять академій приймають понад 200 молодих людей. Учасників було обрано з 183 загальноосвітніх шкіл усіх областей України та Криму, з понад 1200 анкет. Під час відбору учасники не знали, у який з п’яти осередків УАЛ вони потраплять.

У полтавському осередку лише кілька вихованців родом із нашої області. Багато підлітків з Західної України та Київщини.

Студенти навчаються шість днів на тиждень, один із яких присвячують волонтерській діяльності, зокрема, у напрямках допомоги вимушено переміщеними особами, ветеранам АТО, покращенню інфраструктури у сільській місцевості. Наприклад, 14 жовтня вихованці Академії брали активну участь в благодійному Покровському ярмарку біля Свято-Успенського кафедрального собору в Полтаві, влаштованому "Полтавським батальйоном небайдужих". Окрім цього, програма включає численні краєзнавчі поїздки Полтавщиною, регулярні подорожі Україною, а також навчальні візити за кордон. Впродовж навчання студенти розробляють власні проекти, які реалізовуватимуть на користь місцевій громаді.

Тамара Раєвич, доцент Східно-Європейського інституту, почесний член Товариства українок України, приїхала на відкриття Полтавського осередку УАЛ не тільки як мама однієї зі студенток, а також як лектор - програма Академії передбачає можливість участі в навчальному процесі батьків, за бажанням: "Це дає можливість батькам більше розкритись перед своїми дітьми як професіоналам, а також краще пізнати власних дітей. Ми з ними вчимось один в одного новому".

Серед учнів академії є немало таких, хто після закінчення загальноосвітньої школи, вступивши до ВНЗ, змушені були відмовитись від місць у вишах, або навіть покинути навчання заради вступу до УАЛ. Але ніхто не шкодує про свій вибір. Для дітей, що мали цього навчального року вчитись в 11 класі, окремо передбачена підготовка до ЗНО, хоча загальноосвітніх предметів в програмі мінімум, навчання орієнтоване на розвиток інтелекту, особистих якостей, лідерства, а також вміння працювати в команді.

Практично всі, хто успішно пройшов відбір та стали студентами, вже мають чималий власний досвід участі в громадських проектах, займають активну життєво позицію.

16-річний студент з Чутового Яків Легкобит, якому заради навчання в УАЛ довелось покинути випускний клас школи, на питання, які саме якості допомогли йому стати учасником цього проекту, сказав: "Я маю за мету покращити всю країну, я перспективний, цілеспрямований, впевнено йду до своєї мети і завжди досягаю того, що я хочу. Мене обрали до навчання в Академії по моїм життєвим досягненням".

Святослав Келим-Золотайко, ментор полтавського філіалу УАЛ, каже: "Мені подобається з ними працювати, бо вони мають критичне мислення – не сприймають на слово те, що їм сказали. Вони обдумують, а потім ставлять запитання, і запитання ці дуже розумні".

Окрім Полтавщини, регіональні осередки Української Академії Лідерства цього року відкриваються у Львові, Миколаєві й Харкові. До 2020 року планується відкриття 25 академій по Україні – по одній у кожному регіоні.

навчання, лідерство, УАЛ

За темою:

  • Школа підготовки пілотів агродронів у Полтаві: стартує другий набір на навчання
  • У двох громадах Полтавщини лунають постріли та вибухи
  • Найкращі ідіоми для коректної відмови англійською мовою
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.