ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:39 28.10


Молодий художник запустив у Полтаві "Дим"

25 жовтня в Галереї сучасного мистецтва "Jump" відкрилась персональна виставка полтавського художника Вартана Маркар’яна "Дим".

Це друга виставка молодого таланта в Полтаві. Вартану 25 років, він випускник факультету образотворчого мистецтва Полтавського національного технічного університету, з 2015 року - член Національної спілки художників України, цьогоріч став стипендіатом Президента України.

За словами представника власника галереї, підготовка експозиції тривала майже рік. Більшість робіт були створені саме для цієї виставки, причому картини писались під певне місце (розміщення) в експозиції. Вхід на виставку вільний.

Ми не розглядаємо картини лише з точки зору комерції, тобто ми не ставимо собі за мету їх продавати або заробляти на них кошти. Наша ціль – відкрити місту, країні, світу наших талановитих полтавських митців

– зазначила галерист Марія.

Задум художник виношував давно, основним предметом уваги виступає місто як символічний простір, із яким кожній людині доводиться вступати в контакт. Роботи Вартана нагадують, що діалог із таким складним і масштабним організмом – це розмова не на рівних. Місто залишає відбитки на приїжджаючих, переробляє своїх жителів, асимілює. Воно здатне на те, щоб поглинути людину, залишивши лише тінь, обрис і дим.

Експозиція триватиме майже місяць, до 20 листопада, в Арт-галереї "Jump" за адресою вул.Монастирська, 3.

культура, мистецтво, виставка, Вартан Маркар’ян

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.