ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:01 28.10


Бюджет області буде перевиконано

Директор Департаменту фінансів ОДА Петро Кропивка оприлюднив дані про стан бюджетних надходжень із початку 2016 року. Виявилося, що сільські та селищні ради неефективно використовують гроші.

Найнижчі темпи приросту проти 2015 року на Полтавщині є в двох районах і двох містах – це більше 40%, при тому в місті, де цей показник найменший, буде отримано в цьому році більше 30% перевиконання, а це порядку 70 млн грн.

Область зможе забезпечити оплату заробітної плати та спожитих енергоносіїв, тому що до місцевих бюджетів додатково має надійти не менше 1,7 млрд грн.

Але з бюджетами органів місцевого самоврядування, які не є об’єднаними територіальними громадами, склалась парадоксальна ситуація. Якщо в 2014 році, коли Казначейство практично заморозило розрахунки, на цих бюджетах було 160 млн грн., то станом на 1 жовтня 2016 року, при нормальній ситуації в Казначействі і проплатах, на рахунках майже 400 млн грн. Тобто, в 2,5 рази збільшились залишки. Це свідчить про те, що сільські та селищні ради неефективно використовують гроші. Фактично, кошти почали використовуватись тільки з другої половини літа.

Голова ОДА Валерій Головко висловив незадоволення цією ситуацією, та попередив, що при відсутності ініціатив та грошей програмах області, не варто чекати коштів із обласного бюджету.

Свою думку висловив також голова обласної ради Олександр Біленький: "Обласна рада і адміністрація цього року пішли на поступки і компенсували 70% вартості того чи іншого проекту. Більше такого не буде. Наступного року – мінімум 50 на 50. Якщо з бюджету сільської ради не виділяються кошти, вона автоматично вилучається із перегонів за перемогу".

бюджет, гроші, видатки

За темою:

  • Основні функції та завдання фінансового плану
  • Торік бюджети громад Полтавщини поповнилися на майже 20 мільярдів
  • Область підсилює контроль за використанням бюджетних коштів
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.