ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:03 28.10


Облрада не змогла відправити Холода у відставку

Депутатам сьогодні не вистачило голосів за зняття представника партії "Батьківщина" Євгена Холода з посади першого заступника голови Полтавської облради.

Дане рішення шляхом таємного голосування підтримали 38 депутатів. При цьому необхідна більшість для прийняття рішення становила 43 голоси. Фракції "Батьківщини", "Свободи" і Соціал-демократичної партії не брали участь у голосуванні. Питання розглядалося на позачерговій сесії Полтавської облради, яка відбулася 28 жовтня.

Автором проекту рішення став депутат від фракції "Солідарність", перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький. Він звинуватив Євгена Холода у деструктивній позиції до влади і відсутності на нарадах в облдержадміністрації. Під час обговорення питання керівник фракції "Укроп" Сергій Соловей розповів, що наступним депутати відправлять у відставку заступника голови облради від "Свободи" Анатолія Ханка. За словами Солов’я, від зняття з посади на сьогоднішій сесії Ханка врятувало його решетилівське походження та відмова голови фракції "Укроп" на перемовинах зайняти це місце.

Заступник голови облради Анатолій Ханко заявив, що фракція "Свободи" не підтримає відставку Холода. Він розповів, що депутати планують замінити голову бюджетної комісії облради Михайла Бондаря на депутата від "Солідарності" Ірину Степаненко і знайти нового голову екологічної комісії замість нинішнього представника від "Батьківщини" Ігоря Горжія. Голова депутатської фракції "Рідне місто" Олександр Удовіченко і Валерій Прядко від Соціал-демократичної партії заявили, що не будуть підтримувати відставку.

Перший заступник голови облради вважає причиною голосування за відставку його позицію відносно ненадання дозволів на користування надрами. Як стверджує Євген Холод, фракції отримали 350 тисяч від "касира", який сидить у залі. Натомість, Валерій Головко заявив, що більших брехунів і популістів, ніж партія "Батьківщина", він не бачив.

Під час сесії, напередодні голосування, з різкою критикою голови облдержадміністрації виступив народний депутат України від "Батьківщини" Руслан Богдан. Він назвав діяльність Валерія Головка "хабарництвом і вимаганням", а також висвловив невдоволення, що у Київ привозяться кандидати на зміну першого заступника голови облради. Богдан, посилаючись на власні джерела, спрогнозував відставку Валерія Головка протягом наступних шести тижнів.

Кременчуцький депутат Євген Холод обраний першим заступником голови Полтавської облради 4 грудня 2015 року. На минулій сесії Холод був ініціатором проекту рішення про висловлення недовіри голові Полтавської ОДА Валерію Головку, яке, втім, не було підтримане депутатським корпусом.

політика, Євген Холод, облрада, ОДА, Руслан Богдан, Валерій Головко

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.