ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:05 02.11


Полтавець повернувся до топ-100 шахового рейтингу України

На сайті ФІДЕ (Міжнародної федерації шахів) з'явився рейтинг топ-100 шахістів України станом на 1 листопада 2016 року.

До кращої сотні діючих (активних) шахістів країни повернувся полтавець майстер спорту Олексій Соловчук, який минулого місяця блискуче виступив у півфіналі чемпіонату України з шахів, посівши за його підсумками друге місце і випередивши дюжину гросмейстерів.

Наразі Олексій Соловчук перебуває на 97-й позиції національного рейтингу, маючи у своєму активі 2409 пунктів. Наш земляк є одним із п'яти майстрів спорту, які разом із гросмейстерами та міжнародними майстрами уходять до топ-100 діючих (активних) шахістів країни.

Кращим в історії рейтингом ФІДЕ в Олексія Соловчука був показник 2446 пунктів, коли він перебував на 75-й позиції у національному топ-100 серед діючих шахістів України (станом на 1 грудня 2014 року). Потім Соловчук сконцентрувався на шаховій композиції (рішення задач), в якій став першим в історії України гросмейстером. У той же час у класичних шахах наш земляк "випав" із обійми топ-100 гравців України.

Тепер він знову повернувся до цієї когорти. Цікаво, що найвищий свій рейтинг ФІДЕ станом на 1 листопада 2016 року Соловчук має зі швидкої гри (2455 пунктів), у шаховому бліці його теперішній міжнародний рейтинг - 2383 пунктів.

спорт, шахи

За темою:

  • Маршрутний мікроавтобус в'їхав в електроопору: двоє травмованих. ФОТО
  • Життя без документів: переселенець оформив паспорт у 35 років
  • Як дістатися в Україну з Польщі
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.