ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:37 06.11


На Полтавщині перероблятимуть сиру нафту з Азербайджану

Співробітництво з транспортування нафтової сировини на Кременчуцький НПЗ стало можливим завдяки двостороннім домовленостям між урядами України та Азербайджану щодо завантаження вітчизняних нафтопереробних заводів.

Відповідний Протокол про наміри було підписано 2 листопада між ПАТ "Укртранснафта" та ПАТ "Укртатнафта", повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.
Згідно із документом, Кременчуцький НПЗ отримає протягом найближчих трьох років понад 4 млн тонн азербайджанської нафти, а держава матиме реальну диверсифікацію поставок нафти, додатковий дохід від "Укртранснафти" та зниження залежності від імпортних нафтопродуктів. На рік планується постачати не менше 1,3 млн тонн - починаючи з 1 січня 2017 року.
Надходження азербайджанської нафти суттєво зменшить залежність нафтопереробного комплексу України від поставок із Російської Федерації, що сприятиме забезпеченню сировинними ресурсами та зміцненню енергетичної безпеки. Така кількість нафти не тільки забезпечить нафтою сам Кременчуцький НПЗ, а й сприятиме підвищенню потужностей приватних нафтопереробних підприємств, що істотно вплине на зменшення залежності від імпортного пального.
Уряд України та Міненерговугілля здійснюють системну роботу щодо залучення нових постачальників нафти для відновлення роботи нафтопроводів Одеса-Броди й Одеса-Кременчук.  У Міністерстві наголошують, що Кременчуцький завод був недозавантажений, а імпортовану нафту, з Одеси доставляв залізничним транспортом. Водночас ділянка нафтопроводу Одеса-Кременчук не працює вже близько 5 років, що також негативно позначалося на діяльності "Укртранснафти" і не давало можливості отримання додаткового прибутку.

співробітництво, бізнес, нафта, Азербайджан, КНПЗ

За темою:

  • На Полтавщині розпочали пошуки нових покладів нафти і газу
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.