ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

09:09 07.11


Екологічне лихо у Біликах оцінили в 2,3 мільйона гривень

Після вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів у Біликах встановлено забруднення земельних ресурсів, внаслідок чого державі заподіяно матеріальну шкоду на загальну суму 2 355 210 грн.

За результатами розгляду численних скарг жителів селища Білики стосовно діяльності ТОВ "Сільські традиції" держекоінспекція двічі повторно намагалася провести позапланову перевірку підприємства, але керівництво свинокомплексу, ігноруючи постанову Полтавського окружного адміністративного суду, не допустило державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Полтавської області, повідомляє Державна екологічна інспекція України.
За вказаним фактом держекоінспекція звернулася до правоохоронних органів із метою внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом невиконання постанови Полтавського окружного адміністративного суду. У рамках звернення Білицької селищної ради щодо виявлення факту забруднення земель запасу, можливо свинокомплексом ТОВ "Сільські традиції", екоінспекція здійснила обстеження земельної ділянки, яка розташована в межах смт Білики, загальною площею 27 000 кв. метрів, під час якого було виявлено факт розміщення рідких відходів тваринного походження з характерним фекальним запахом.
У відповідності до протоколу вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів встановлено забруднення земельних ресурсів, внаслідок якого державі заподіяно матеріальну шкоду на загальну суму 2 355 210 грн. За вказаним фактом держекоінспекцією направлено до прокуратури Полтавської області розрахунок шкоди для прийняття рішення в порядку ч.1 ст. 214 Кримінально-процесуального Кодексу України, та до слідчого управління ГУ НП в Полтавській області для встановлення осіб, що здійснили забруднення земельних ресурсів - із метою відшкодування.
Нагадаємо, що наразі Полтавським окружним адміністративним судом здійснюється розгляд клопотання Держекоінспекції про тимчасову заборону (зупинення) діяльності свинокомплексу за загальними правилами Кодексу адміністративного судочинства.

Білики, свині, скандал, екологія, штраф, шкода

За темою:

  • Несправедливий розподіл премій: працівники КАТП-1628 погрожували страйком
  • У Полтаві пошкодили інформаційну дошку Джохару Дудаєву
  • Економія на дітях: на Полтавщині селяни борються за існування гімназії
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.