ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:08 10.11


Полтавські корови дають у п'ять разів менше молока від ізраїльських

Завдяки сучасним технологіям, системі контролю якості молока і здоров'я тварин у середньому кожна ізраїльська корова в рік дає 11,3 тисяч кг молока (3,6% жиру, 3,2% білка) - це у 5 разів більше молока від українських корів, повідомляє МilkUa.

Згідно з даними Державної служби статистики, в Україні у період з січня по вересень 2016 року знизилося виробництво молока на 2,2% (до 8,171 млн тонн), в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Найбільші надої за січень-вересень 2016 року зафіксовані у Вінницькій області (662,9 тисяч тонн), у Полтавській області (608,7 тисяч тонн), у Хмельницькій області (465,7 тисяч тонн).

Для порівняння, українська корова дає від 2,5 до 4,9 тисяч кг молока на рік, в залежності від породи та низки інших важливих факторів. Слід також зазначити, що ізраїльські корови за рівнем надоїв перевершують навіть американських - на 2,2 тисячі кг на рік. На жаль, висока вартість утримання української корови, так само як і якість і кількість кінцевого продукту, отриманого від неї, є серйозними аргументами для згортання української "молочки".

В Ізраїлі ж далекі від проблем, із якими доводиться стикатися нашим виробникам. Вся справа в тому, що там постійно працюють над поліпшенням генетики, стежать за правильним харчуванням молочної худоби, що є далеко не останнім чинником, який впливає на продуктивність, важлива роль приділяється селекційно-племінній роботі в стадах. В Ізраїлі загальне виробництво молока становить 1,3 млн тонн на рік.

сільське господарство, молоко

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.