ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:54 30.11


"Ворскла" програла у Дніпрі та завершила кубковий шлях

30 листопада у Дніпрі команда Василя Сачка програла чвертьфінальний матч Кубка України з футболу. Долю гри вирішив єдиний гол, який полтавці пропустили на 74-й хвилині від молодого форварда Баланюка.

Дніпро - Ворскла - 1:0

Гол: Баланюк 74.

Дніпро (4-5-1): Лунін - Влад, Лопирьонок, Сваток, Адамюк - С. Кравченко, Ротань, Політило, Лучкевич, Луньов - Кожушко (Баланюк 46).
Ворскла (4-5-1):
Непогодов - Сімінін, Дитятьєв, Чеснаков, Пердута - Ткачук (Бартулович 68), Д. Кравченко, Турсунов, Кобахідзе, Ребенок (Одарюк 84) - Хльобас (Загорулько 79).

Попередження: Сімінін 62, Турсунов 81.

Вилучення: Турсунов 82.

11 років тому, у жовтні 2005-го суперники одного разу вже зустрічалися у кубковому розиграші, щоправда тоді їхні шляхи перетнулися на стадії 1/8 фіналу. Завдяки єдиному голу - з пенальті від Єпуряну на останніх хвилинах - ворскляни Віктора Носова тоді пройшли далі. Наразі історія повторилася, але навпаки - вдома з тим же рахунком виграв "Дніпро", який переживає наразі не найкращі часи.

З того часу багато води спливло - і в Дніпрі, і у Ворсклі. З футболістів, які грали тоді, залишився один на дві команди - Павло Ребенок. А Дмитро Михайленко, який 11 років тому захищав кольори дніпрян у Полтаві, наразі святкує вихід своєї команди до півфіналу Кубка в якості керманича команди. Варто зазначити, що "Дніпро" переміг засужено, за грою, але не обійшлося без жахливої суддівської помилки на останніх хвилинах, яка, ймовірно, обікрала біло-зелених. Партнери вивели Дитятьєва віч-на-віч із воротарем господарів, але асистент арбітра підняв прапорець. Як виявилося - дарма, ніякого офсайду у кремезного захисника-форварда ворсклян не було. А був шанс перевести гру в овертайм...

Утім, дніпряни більше награли на перемогу. Вони краще контролювали м'яч, частіше били по воротах, більше створили гольових моментів. Якщо до перерви варто згадати один - після ювелірного пасу Ротаня молодий Луньов не зміг переграти Непогодова, то після перерви воротар ворсклян працював у поті чола. Взагалі, саме Дмитро був, на мою думку, найкращим у складі ворсклян цього вечора.

Другиий же тайм довів, що перемога дніпрян над "Ворсклою" в чемпіонаті країни десять днів тому не була випадковістю. Просто така нині реальна сила полтавців. А про психологічний стан футболістів свідчить демарш Санжара Турсунова, який залишив свою команду у меншості на останні, найважливіші десять хвилин гри. Спочатку легіонер отримав попередження за розмови, але картка його не заспокоїла. Він продовжив щось доводити арбітру Жабченку, але тому все це було нецікаво - друга жовта автоматично перетворилася на червону картку. А це значить - Турсунов уже може починати думати про відпустку. І, скоріш за все - про новий клуб...

У ворсклян до перерви було дві нагоди, але і Кобахідзе, і Хльобас били у ближній кут, де надійно діяв 17-річний воротар дніпрян Андрій Лунін. Хлопець цей грає не по роках упевнено - і є надія, що футбольна Україна з часом отримає ще одного класного кіпера.

"Дніпро" мав забивати на 63-й хвилині після штрафного удару у виконанні Сергія Кравченка. Двічі поспіль Непогодова перевіряв Руслан Ротань - спочатку капітан дніпрян бив головою, потім - ногою, але кіпер ворсклян діяв блискуче. А через 11 хвилин господарі забили єдиний гол у матчі. Створили його молоді футболісти: Луньов віддав пас на Баланюка, а той, пошивши у дурні Чеснакова, ударом із розвороту поцілив точно у дальній кут. І непогодов був безсилий урятувати гостей...

А вже після цього не втримався Турсунов, і, на жаль, помилилися арбітри. Проте причини поразки тренерський штаб ворсклян, звісно, повинен шукати не в кримському лайнсмені Шудрику...

 

 

спорт, футбол, ФК Ворскла, Руслан Ротань, Дмитро Непогодов

За темою:

  • У Полтаві на поминальні дні курсуватимуть додаткові маршрути громадського транспорту
  • Ворскляни вдома мінімально поступилися лідеру УПЛ. ВІДЕО
  • У Полтаві автівка врізалася в електроопору
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.