ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:04 03.12


"Ворскла" не програла "Динамо" у сніговий футбол. Все про матч: ФОТО, ВІДЕО, СТАТИСТИКА, КОМЕНТАРІ

Останній домашній матч у цьому році ворсклянам довелося грати проти гранда вітчизняного футболу - київського "Динамо" - на засніженому полі за мінусової температури, червоним м'ячем. І полтавці не програли.

Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова Павло Ребенок зрівнює рахунок у матчі/Фото Олега Журавльова

Ще зранку було невідомо, чи відбудеться ця гра взагалі. З учорашнього дня Полтаву засипало снігом - і негода була такою, що навіть вплинула на плани київського "Динамо" - кияни вирішили добиратися до Полтави поїздом, а не літаком.

Боротьба з негодою два дні тривала і на стадіоні "Ворскла". Чотири доби працював підігрів, сам газон накрили спеціальною плівкою.

Прибирали на полі весь день вчора і сьогодні - щойно пішов сніг. Поміряли - над плівкою виявилося 35 см снігу. Трава в хорошому стані, єдине, що розмітки білої не видно, тому зараз будемо наносити червоною фарбою

- сказав перед матчем головний агроном ФК "Ворскла" Володимир Ловкий.

Урешті, матч розпочали вчасно - ціною неймовірних зусиль працівників клубу. До надзвичайних погодних умов першими пристосувалися динамівці - уже на п'ятій хвилині кияни продерлися лівим флангом, весь час перепасовуючись коротко, врешті стіночка Сидорчук-Мораес-Сидорчук призвела до того, що останній закотив м'яч у сітку з кількох кроків.

Полтавці, збентежені таким стартом, не могли реалізувати свої наміри - адже не просто так на вістрі атаки вийшов Кобахідзе, а під ним - Турсунов. Лише на 12-й хвилині Рудько відбив сильний постріл останнього, а після кутового Дитятьєв відправив м'яч у стійку.

І тут же динамівці забили другий гол. Під час подачі кутового Ткачук руками тримав Гармаша, і хоча кияни й забили гол - рефері "свиснув" пенальті. Одинадцятиметровий реалізував, розвівши м'яч і воротаря по різних кутах, Ярмоленко.

Здавалося, після такого дебюту "Ворскла" опинеться в нокдауні, але вже за хвилину полтавці відігралися. Кобахідзе кинув у прорив Ребенка, той подав із лівого флангу - а приблизно на куті воротарської самісіньким залишився Турсунов, котрий зльоту пробив у нижній кут - 1:2.

На 22-й хвилині господарі не реалізували свою нагоду, коли після прострілу з правого краю від Кобахідзе Ребенок не пробив стіну з воротаря й захисників киян, а на 34-й усе ж забили свій гол. Кобахідзе, отримавши пас від Ткачука, сильно пробив лівою ногою, але Рудько відбив м'яча, а от з іншого флангу набіг Ребенок і бічними ножицями добив м'яч у сітку - 2:2!

У першому таймі і кияни, і полтавці мали нагоди забивати ще, але свої моменти не використали.

Статистика першого тайму з сайту Прем'єр-ліги

У другій половині зустрічі нагод уже було менше - а сніг не вщухав. На 55-й хвилині Кобахідзе вийшов сам-на-сам із Рудьком, але пробив повз ворота, перед цим грузинський легіонер таки вразив ворота - але з чергово свого положення поза грою. У дебюті тайму саме полтавці мали ініціативу.

Та після того господарі все більше сідали на власну половину поля, а гості проводили все більше своїх атак. Зокрема, на 67 хвилині захисники прогавили пас Гармаша із глибини поля і лише сейв Непогодова врятував Ворсклу від голу у виконанні Ярмоленка. На 78-й уже Сидорчук приблизно з одинадцятиметрової відмітки пробив вище воріт після скидки з флангу.

Зрештою, полтавці таки відбилися - порадувавши себе і вболівальників вольовою нічиєю з київським "Динамо" в останньому домашньому матчі цього року.

Статистика матчу із сайту Прем'єр-ліги

Хочу подякувати працівникам стадону, які зробили це поле і цей матч. Я бачив, що сніг сипав всю ніч, величезна їм подяка. Вони свою роботу виконали, ми ж - ні. У таких умовах на перше місце виходять боротьба і концентрація, а у нас в першому таймі її не було. Ми програли, точніше, зіграли внічию ще в першому таймі, коли не було концентрації, хоча і були моменти. Більше в цьому досягла успіху "Ворскла". Кобахідзе весь час тікав від захисників, створював моменти, які втілилося в голи, а ми ще в першому таймі в кількох моментах повинні були пропускати. Відрізнялося чи поле тут від поля в Охтирці? Звичайно! В Охтирці ми вийшли на лід, там неможливо було грати, а тут, коли підняли плівку, виявився абсолютно нормальний газон, інша справа, що сніг все засипав, але це нас жодним чином не виправдовує. І пропускає, і забиває вся команда. Ми попереджаємо, що навіть коли атакуємо, повинні думати і про оборону. Ми пропустили два - а могли і більше

- зазначив Сергій Ребров, головний тренер "Динамо":

Це футбольно-хокейна гра, де було багато боротьби. У перші хвилини "Динамо" швидше пристосувалося до умов, наші помилки в обороні і в опорній зоні призвели до взяття воріт. Ми ще не зрозуміли, що відбувається - а вже "горимо" 0:2. Могли програти, але, погодьтеся, могли і виграти, тому що створили чимало моментів. Нічия - закономірний результат, ми задоволені самовіддачею хлопців, забрати очки у "Динамо" для нас престижно. Зараз визначаємося із завтрашнім днем, керівники розмовляють з гравцями, говоримо про те, чого чекати команді від клубу, керівників. Я бачу чудове майбутнє у нас - хто б нас не ховав і що б не писав. Є ситуація в країні, є обставини, які переживали й інші команди. Сьогодні це все торкнулося "Ворскли", але ми не байдужі для керівників клубу, вони роблять все можливе, і якщо відбудуться зміни, то вони будуть невеликими. Якісь аспекти будуть переглянуті, пройде перезавантаження. Змусити когось із футболістів ми не можемо, потрібно, щоб збігалося бажання футболіста і вимоги "Ворскли". Робота ведеться, питання будуть вирішені. На топ-клуби, звісно, є підвищені преміальні, які оголошує керівник клубу, але зараз наша мотивація в іншому. Ми не можемо похвалитися хорошими іграми з рівними суперниками, але на топ-клуби настрій у нас завжди позамежний, і це як раз питання психології - знайти слова, достукатися до хлопців. Якраз такі команди, як "Динамо", і є подразниками. Бувають моменти, коли потрібно грати за своє ім'я, за партнера, за команду, за прізвище, за емблему... Це не фізкультура, а професійний спорт. У нас випали два опорника - Голодюк і Скляр, випав Коломоєць. Вийшли з тих можливостей, що маємо. Коли якихось чинників не вистачає - спортивної, фінансової складової - це вже впливає на результат, але сьогодні в нас була мотивація. Самолюбство має чіпляти, досить нам було вже програвати... Кобахідзе в нападі? До гри ми розуміли, що за класом "Динамо" сильніше нас, тому грали від оборони, знали, що Київ буде грати високо, накривати на нашій половині, що звільнятимуться зони. Тому він завдяки своїм природним якостям, техніці і швидкості, створював тиск на оборону суперника - правда, якщо б ще й у поза грою стільки не потрапляв... Але завдяки його діям створювалася гострота. Хочу відзначити і Ребенка, і молодих Одарюка з Кравченком, це для них хороша школа

- зазначив Василь Сачко, головний тренер "Ворскли".

Прем'єр-ліга, 17 тур

"Ворскла" - "Динамо" 2:2

Голи: Турсунов, 15, Ребенок, 34 – Сидорчук, 5, Ярмоленко, 14 (пен.)

"Ворскла": Непогодов - Сімінін, Пердута, Дитятьєв, Ребенок (Зарічнюк, 82) - Кравченко (Загорулько, 90), Чеснаков - Турсунов, Ткачук, Одарюк (Бартулович, 58) - Кобахідзе.

"Динамо": Рудько - Морозюк, Хачеріді, Віда, Макаренко - Сидорчук, Рибалка, Гармаш - Ярмоленко, Мораес (Громов, 81), Циганков (Беседін, 59).

Попередження: Дитятьєв, Чеснаков, Одарюк, Бартулович, Сімінін – Беседін.

спорт, футбол, ФК Ворскла, Динамо

За темою:

  • Основні властивості пептидного препарату TB 500
  • Миргородчанка стала чемпіонкою Європи з гирьового спорту
  • Непорозуміння: у Полтаві призупинили будівництво спортмайданчика на Грушевського
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.