ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:20 13.05


Команда "Сіті Бразерс" виграла сезон ігор "Що? Де? Коли?" у Полтаві

У пабі "Хмільний бик" провели завершальну, 15-ту гру третього сезону полтавського інтелектуального клубу "Що? Де? Коли?" від "Студреспубліки". Переможцем сезону 2016/17 стала команда "Сіті Бразерс".

У полтавському пабі "Хмільний бик" днями провели заключну гру сезону — суперфінал.

Ідея була моя, реалізувала проект "Студреспубліка". Я хотів показати, що він не складний у плані організації, самоокупний і цікавий – такий, котрий об'єднує багато людей. І дуже приємно, що після створення нашого клубу в Полтаві народилося багато проектів інтелектуальних ігор – як мінімум п'ять. Але наш – по-своєму унікальний. Приємно, що Полтава поступово перетворюється в інтелектуальний центр України

– вважає організатор та ведучий ігор Олег Слизько.

"Що? Де? Коли? По-республіканськи" – саме таку назву дали організатори своєму проекту. Місце проведення третій рік поспіль незмінне – паб "Хмільний бик". Участь у грі може взяти будь-яка команда за бажанням – жодних обмежень за віком, освітою чи фахом. Доволі ліберально ставляться організатори й до кількісного складу команд: хоча рекомендовано мати шість учасників, проте можна зустріти команди, в яких грають троє, п'ятеро та навіть семеро знавців. Головною умовою участі є бажання та організаційний внесок – 50 гривень із кожної команди. За словами організаторів, ці кошти йдуть на придбання призів та грамот, які вручаються учасникам ігор.

Три раунди по 15 питань кожний та дві перерви по п'ять хвилин між ними – саме так проходить гра у спортивному форматі. Свій варіант відповіді команди пишуть на папірцях, які по закінченні хвилини, що відводиться на роздуми, здають організаторам. Якщо відповідь правильна, це приносить команді один заліковий бал. Переможцем стає команда, що набрала найбільшу кількість балів. За таким же принципом визначають переможця сезону.

На завершальну, 15-ту інтелектуальну битву сезону прийшли сім команд: "Крумін з нами", "Кобищанська культурна спілка", "Лось барбудос", "Спільна справа", "Діти політики і бетону", "Гронтоїди" та "Сіті Бразерс" - чемпіон двох останніх сезонів.

Фінальна гра, це відзначили всі учасники, вирізнялася особливим напруженням – емоційним та інтелектуальним.

На жаль, ми приєдналися до клубу посеред третього сезону – як тільки дізналися про те, що в Полтаві проводять такі ігри. Дуже цікаві питання, це чудова розрядка після робочого дня, тому граємо завжди з задоволенням. У фіналі напружена боротьба – команди дають багато правильних відповідей, відчувалась гостра конкуренція, це дає прилив адреналіну

– поділився враженнями гравець команди "Крумін з нами" Денис Старостін.

Денис розповів, що його команда – це, по суті, робочий колектив, який навіть у вільний час збирається разом. До ігор готується чи не щодня – просто протягом робочого дня готують один для одного складні запитання, відповіді на які знаходять спільними зусиллями.

На відміну від них, учасники команди "Сіті Бразерс" до ігор спеціально не готуються. Адже для них гра – це, насамперед, спілкування з друзями та інтелектуальний спорт.

Я є прихильником класичної гри "Що? Де? Коли?", тому одразу відгукнувся на пропозицію мого доброго друга Станіслава Майзуса, який є капітаном нашої команди, приєднатися. Дуже ціную той момент дружнього спілкування, який маємо під час ігор. Хоча своїми сьогоднішніми результатами ми не дуже задоволені – могли б зіграти ще краще – я би назвав це чи не найкращою нашою грою сезону

– розповів представник команди "Сіті бразерс", співробітник ГПУ "Полтавагазвидобування" Максим Яров.

За підсумками фінальної гри перше місце здобула команда "Лось барбудос" із результатом у 33 бали, на другому місці з відривом у п'ять очок за нею фінішували "Сіті Бразерс". Утім, дещо інша картина в підсумковій таблиці сезону. Третє місце здобула команда "Кобищанська культурна спілка", на другому – "Лосі", а чемпіонами стали саме "Сіті Бразерс".

Пальму першості ця команда тримає другий сезон поспіль – відтоді, як долучилися до клубу. Як жартує капітан команди-переможниці Станіслав Майзус, формував її склад він "по блату" – ніяких  тестів чи випробувань не було. Обирав тих, кому цікаво грати в інтелектуальні ігри серед своїх друзів, яких вважає розумними і талановитими людьми.

Секрет нашого успіху – у фантастичному колективі. У нас доволі злагоджена командна гра. Ми можемо й не знати відповіді, проте хтось дасть версію, а потім ми "розкрутимо" питання та знайдемо відповідь протягом хвилини, що дається на роздуми. Це дуже приємно, якщо вдається його "докрутити" саме за рахунок командної гри

– каже Станіслав Майзус, який став першим володарем титула "Магістр клубу".

За словами капітана чемпіонів сезону, у "Сіті Бразерс" не практикують підготовку до ігор чи спеціальні тренування, адже участь у клубі – не робота і не зобов'язання, а приємний відпочинок в колі друзів та однодумців.

Всі учасники гри отримали дипломи та пам'ятні подарунки – традиційно, у клубі дарують книги. Переможці сезону також отримали символічну статуетку Сови.

дозвілля, гра, інтелект, Що? Де? Коли?, Студреспубліка, Сіті Бразерс

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.