ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:45 02.10


У Полтаві презентували "Подіум національної моди 2022"

Першого жовтня у Полтавському художньому музеї імені Миколи Ярошенка глядачам презентували благодійний проєкт – другий фестиваль "Подіум національної моди".

Мистецька подія стала  свідченням  єдності та згуртованості. Колекції одягу на українську тематику показували, щоб зібрати гроші для військових, зокрема, на підтримку третього механізованого батальйону на півдні країни.

Цей захід був започаткований Полтавською торгово-промисловою палатою спільно з Полтавською обласною дитячою організацією Центр моди  «Століття краси» – Fashion centre «Age of Beauty», який  об’єднав представників легкої промисловості, текстильного бізнесу, майстрів народної творчості та креативних індустрій.

Організатори відгукнулись на повідомлення в соціальних мережах, повідомляють «Новини Полтавщини»..

«Одну з цих п’яти машин  допомагали приганяти і її тепер нема. Але метал,  то одне. А от наші хлопці – то важливо. Є загиблий і поранені. Олега знаю дуже давно. Мав власний бізнес і пішов захищати  країну ще в 2014 році, залишивши все. Разом із побратимами він зараз на Півдні. Там гаряче, дуже гаряче. Хлопцям потрібні і машини, і дрон, і банально – форми, рюкзаки, спальники та інші речі», – йшлося в зверненні у фейсбуці.

Полтавська модельна агенція також долучилися до показу тижня моди, який зараз проходить в Європі, а саме Парижі, Мілані – випускники «Age of Beauty» приймають участь на показах моди в Мілані.

У благодійному проєкті «Подіум національної моди 2022» вдалося вишукано презентувати роботи майстра народної творчості України – Віри Забори «Автентика. Кольори льону»; добре знаного полтавського дизайнера Тетяни Москівець; Решетилівську майстерню «Соломія» (керівник Сергій Колінченко); неперевершені вишивані вироби ТОВ «Леся Українка» (керівник Ангеліна Петрова); жіночий одяг від українського виробника, підприємиця з Краматорська Інеси Геєць, яка  скориставшись державною програмою релокації  підприємств переїхала до Полтава та почала відновлювати свій бізнес (співпрацює з мережею магазинів OLKO, кількість яких до війни налічувала 54 магазини по всій Україні, один з них розташований у ТЦ «Конкорд»; компанію на ринку виробництва шкарпетково-панчішних виробів ПП «Прем’єр Сокс» (керівник Олег Хардін). 

Окремо була представлена колекція з ляльками-мотанками – унікальні роботи волонтерки Людмили Верещагіної.

Музичне полотно цього дня виткали майстер-віртуоз, композитор, волонтер  Олег Писаренко, Міський духовий оркестр «Полтава» (художній керівник та диригент – заслужений артист України Едуард Головашич). Емоційно провів захід Денис Зотов, а також драйвові бадьорив публіку грою на саксофоні. Режисером потужної творчої події стала заслужений працівник культури України Валентина Вождаєнко.

Учасники отримали  почесні дипломи та пам’ятні відзнаки президента Полтавської торгово-промислової палати Володимира Борисенка та Президента  Полтавської обласної дитячої організації Центр моди  «Століття краси» – Fashion centre «Age of Beauty».

Для хлопців із ЗСУ вдалося зібрати 22650 гривень. Фіналом події стало вручення президентом Полтавської Торгово-промислової палати Володимиром Борисенком зібраної суми дружині й доньці командира батальйону.

Організатори дякують Полтавському художньому музею за теплу атмосферу і гостинність.

Марія Бойко

мода, подіум

За темою:

  • Секрет успіху Hugo: як бренд залишається популярним серед модників
  • Топ-5 за тиждень :









    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.