ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:38 18.02


Пільговий проїзд у громадському транспорті знову фінансуватимуть із держбюджету. За рахунок субсидій

У Верховній Раді підтримали ідею повернути місцевим бюджетам фінансування пільгового проїзду із державної скарбниці. Але гроші на це братимуть із фонду виплати субсидій.

У Верховній Раді України затвердили проект Закону про внесення змін до додатків № 3 та № 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг.

Сутність ідеї пояснила народний депутат України Оксана Продан:

Це законопроект, який вирішує соціальний конфлікт, який ми ж і створили, коли голосували за бюджет. Ми не заклали жодної копійки в бюджеті на компенсацію пільгових перевезень 24 категорій громадян. А органи місцевого самоврядування не можуть укласти договори з перевізниками на компенсації з їхніх бюджетів, бо не мають на це грошей. Ми пропонуємо з тих грошей, які ми заклали в бюджеті на виплату субсидій (35 мільярдів), виділити близько 1.9 мільярда гривень на компенсації пільгових перевезень у регіонах.

Заступник голови бюджетного комітету Верховної Ради Сергій Мельник також зазначив:

Перекладання цих витрат на місцеві бюджети - це не вирішення проблеми. Тому цим законом ми передбачили субвенцію на рівні минулорічної і виділяємо її із субвенції на виплату субсидій.

Цей Закон за основу і в цілому підтримали 245 народних депутатів. Тепер майже 1.9 мільярда гривень мають направити до регіонів на компенсацію пільгового проїзду. "За" проголосували усі присутні нардепи від Полтавщини, окрім Жеваго й Реки, яких не було. Законопроект розробляв, серед інших авторів, депутат Тарас Кутовий.

На Полтавщині, нагадаємо, вже вирішили монетизувати перевезення пільговиків.

Лесь ГАВРИЛОВ

проїзд, пільги, транспорт, бюджет

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.