ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:30 23.02


Полтавців навчали боротися з корупцією

У Полтаві відбувся тренінг із протидії корупції для громадських активістів та журналістів міста й області.

Майже 60 відсотків українців вважають, що боротися з корупцією повинні Президент та Уряд. І лише чверть з опитаних готові почати із себе: повідомляти про факти зловживань, не давати і не брати хабарі.

Тренінг із протидії корупції для громадських активістів та журналістів Полтави й області у рамках проекту "Майстерня активних громадян" провели представники Інституту медіа Права, Реанімаційного пакету реформ, руху Чесно та інших недержавних інституцій. Слухачам розказали, яка інформація є публічною, як інформаційний запит може бути інструментом контролю за владою і чи дійсно допомагають боротися із зловживаннями чиновників відкриті державні реєстри.

Юрист Інституту Медіа Права Ігор Розкладай вважає:

Корупція - це індикатор психологічної зрілості суспільства. Вік українського соціуму наразі — 13-15 років. Звідси і це споживацьке, егоїстичне, властиве підліткам ставлення до країни: мої особисті інтереси — найголовніші; якщо я чогось хочу, то повинен отримати це за будь-яку ціну.

Суспільна активність громадян зросла після Революції Гідності і все ще залишається на високому рівні, вважає Розкладай. Про це свідчить кількість законодавчих ініціатив та виникнення потужних громадянських рухів, які об'єднують активних членів суспільства навколо вирішення актуальних проблем держави. Цікаво, що більше половини рядових солдатів - учасників АТО на Сході готові особисто включитися у боротьбу з корупцією. Більше 30 відсотків таких і серед “нових поліцейських”.

А от серед працівників освітньої сфери таких лише 11 відсотків. Найменше ж - серед міліціонерів - чомусь усього 3 відсотка.

Наталка ЯРІЙ

тренінг

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.