ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:11 05.12


У Полтаві презентували краще прозаїчне видання

Сьогодні, 5 грудня, в Полтавській обласній науковій універсальній бібліотеці імені Івана Котляревського презентували книгу журналістки Ганни Волкової "Якби не війна…"

Минулого місяця у Полтаві відбулася церемонія нагородження видань – переможців конкурсу "Краща книга Полтавщини-2017".

Книга Ганни Волкової "Якби не війна…" здобула друге місце в номінації "Краще прозаїчне видання". Сьогодні книжку презентували широкій публіці.

Авторка книги Ганна Волкова – полтавська журналістка, регіональний власний кореспондент всеукраїнської газети "Факти і коментарі", де вона працює 17 років. Книга написана за матеріалами власних публікацій Ганни на шпальтах видання.

Книга складається з 14 тематичних блоків, які містять 39 історій людей, чиє життя  навіки змінила війна. Герої оповідань – реальні люди, з якими відбувалися реальні події.

Це не загальна статистика, не художня література і не суха документалістика. Це розповідь про людей, у чиї долі увійшла війна. Буває, за якусь точку я зачіпляюся в офіційному повідомленні, чиєсь ім'я згадується в розмові – і зустрічаюся з людиною, щоб написати свій наступний матеріал. Це важко систематизувати чи пояснити, пишу за покликом душі

 – розповіла Ганна Волкова.

Серед героїв книжки – загиблі, та їх близькі, колишні полонені, поранені в зоні АТО, волонтери, чинні військовослужбовці та добровольці, переселенці зі сходу України. У виданні зібрані історії болі, смутку, буденного героїзму і подвигу. І разом з тим можна зустріти історії зі щасливим закінченням і навіть великого кохання – попри те, що фоном для щастя стала жорстока війна. Більшість героїв – мешканці Полтавщини.

У виданні є інтерв'ю з кременчуцькими медиками – Іллею Лисенком "Хоттабичем" та Ростиславом Зауральським, французьким психотерапевтом Ніколя Такюсселєм, архієпископом Полтавським і Кременчуцьким Федором.

Два оповідання присвячені подружжям, які б не познайомилися та не одружилися, якби не війна… Один з розділів має назву "Ні в які рамки або "Нестандартні" прокурор і заступник голови обласної ради" і його герої – Олексій Захаров та Анатолій Ханко.

Книжка написана живою, емоційною мовою і просто не дає шансів читачу залишитись байдужим: читаючи, радієш, посміхаєшся і плачеш разом із героями та автором. Це видання дійсно варте того, щоб його прочитати.

Матеріали є у вільному доступі, знайти їх можна за цим посиланням.

Важко сказати, чи здобуде ця книга широку популярність серед приватних читачів – адже книжка видана програмним коштом Полтавської облдержадміністрації як соціально значуще видання накладом у всього лише 300 примірників, більшість з яких буде передана в бібліотеки та навчальні заклади міста.

Нагадаємо, навесні мандрівну виставку з аналогічною назвою "Якби не війна" презентувала у Полтаві волонтерка Юлія Волкова.

презентація видання, "Якби не війна", соціально значуще видання, Ганна Волкова

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.