ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:31 10.03


У Полтаві хочуть створити єдиний центр для переселенців з Донбасу

Відбувся круглий стіл за участю чиновників, представників громадських організацій та переселенців із зони АТО. Учасники вирішили, що для якіснішої допомоги внутрішньо переміщеним особам потрібно створити єдиний центр.

У Полтаві відбувся круглий стіл, де були присутні представники органів соцзахисту Полтави, Інституту аналітики та адвокації, ГО "Світло надії", а також внутрішньо переміщені особи, заради яких, власне, і збиралися.

Обговорювали ідею створення єдиного центру допомоги внутрішньо переміщеним особам. Адже сьогодні головна складність їхнього життя у Полтавській області полягає у біганині різними установами, які мають їм допомагати. Цікава з цього приводу думка одного такого переселенця, який був присутній на заході.

Я не проти створення подібного органу. Але проблеми ВПО краще за інших розуміють самі ВПО. Спеціалістів дуже багато серед нас, хочеться, аби у цьому органі працювали саме вони. Крім того, необхідно, аби у такому центрі були представники як урядових, так і неурядових організацій. Усі разом ми зможемо швидко інтегрувати нас у суспільство, тому що виплати і допомога не будуть вічними,

- зазначив переселенець Василь Жигун.

Заступник голови управління соцзахисту Київського райвиконкому Наталія Кобищан підтримала його, адже кожного дня спілкується з ВПО:

Ми, як ніхто інший, розуміємо всі проблеми людей, які пережили велике горе і переживають його до сьогодні. Аби вони не бігали всім містом, вирішуючи свої проблеми, справді має бути один центр. А поки що у нас вистачає інших проблем. Наприклад, відсутня нормальна єдина база переміщених осіб. Вона недосконала настільки, що коли ми реєструємо людину, то не бачимо, чи не є вона раптом зареєстрованою ще де-інде. Власне, це уповільнює надання допомоги, створює можливість нарахування подвійних виплат і так далі.

Серед інших проблем, з якими стикаються установи та переселенці у Полтавській області, – відновлення документів, якщо вони були знищені під час обстрілів на малій батьківщині переселенців. У такому випадку процес затягується більше, ніж на рік.

За словами експерта Інституту аналітики та адвокації Юрія Ромашка, окреслені проблеми та рекомендації з сьогоднішнього заходу в письмовому вигляді будуть направлені до уповноваженої Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської.

переселенці, допомога

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.