ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:04 15.03


У Полтаві розпочалося навчання другого набору волонтерів call-центру для допомоги учасникам війни

У Полтаві розпочалося навчання другого набору волонтерів служби емоційної підтримки "АТОЛ лінія". Заявки подали 15 осіб, відбір пройшли четверо. Усіх їх навчають досвідчені волонтери.

Волонтерська служба емоційної підтримки (ВСЕП) "АТОЛ Лінія" працює в Полтаві з вересня 2015 року. За цей час волонтери допомогли більш ніж 400 особам. Бійці АТО, члени їх сімей, волонтери та внутрішні переселенці дзвонять сюди безкоштовно та на засадах анонімності.

За словами координатора "АТОЛ Лінія" Ольги Олексієнко, емоційна підтримка - це перша ступінь психологічної допомоги.

Деяким людям достатньо просто виговоритися, зняти емоції. І їх стан нормалізується.

Наразі у ВСЕП "АТОЛ" працюють 18 волонтерів, але через те, що не всі з них можуть продовжувати роботу (вагітність, переїзд в інше місто тощо) та плани про збільшення часу роботи лінії, адміністрація вирішила провести другий набір волонтерів.

Заявки могли подати всі бажаючі. Організатори встановили лише дві умови: по-перше, майбутні волонтери мали досягти 18 років, по-друге, мати бажання допомагати людям, які постраждали внаслідок війни на сході.

Заявки на долучення до роботи "АТОЛ Лінія" подало 17 осіб. Спочатку організатори провели загальні збори, потім індивідуальні співбесіди з аплікантами.

В результаті відбору до навчання приступило четверо осіб. За словами Ольги Олексієнко, це зумовлено тим, що частина з людей, які не пройшли відбір, була недостатньо мотивована, а інша частина вирішила, що робота в "АТОЛі" здійснюється не на волонтерських засадах, а платно. Крім того, деякі з претендентів самі мали внутрішні невирішені проблеми.

Говорячи про свою мотивацію, майбутні волонтери (а всі четверо з них — жінки) сходяться на думці, що кожен має робити щось корисне, навіть не знаходячись на передовій. Так, Анна Карпенко, яка до цього 10 років брала участь у різних волонтерських проектах, а зараз вирішила приєднатися до "АТОЛ Лінія", зазначає:

Ми не можемо за один день змінити світ, але можемо зробити це з собою та оточуючими. В кожного має бути більш високе, праведне заняття, окрім дому та роботи.

Навчання включатиме 15 занять, по 3.5 години кожне. В якості педагогів виступлять волонтери call-центру, яких литовські спеціалісти емоційної допомоги виділили, як провідних учителів.

Навчання буде проходити за литовськими методиками, адаптованими до українського менталітету та ситуації в країні. Після закінчення теоретичних занять кожен з майбутніх волонтерів отримає 200 годин практики в "АТОЛ Лінія". Успішно пройшовши практику, курсант отримає сертифікат волонтера емоційної допомоги.

Довідка

Ідея створити Волонтерську службу емоційної допомоги в Полтаві виникла ще в березні 2015 року. Call-центр — пілотний українсько-литовський проект, який фінансувався Програмою розвитку співробітництва та популяризації демократії Міністерства закордонних справ Литовської Республіки (Orange projects).

АТОЛ, війна, допомога, волонтери, кол-центр

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.