ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:02 24.03


Полтавські волонтери за два роки допомогли фронту на 4.6 мільйона

Найбільша християнська волонтерська команда в Україні "Полтавський батальйон небайдужих" за два роки допомогла українським військовим, жителям зони АТО та переселенцям з Донбасу на понад 4.6 мільйона гривень.

ПБН - найбільша християнська волонтерська група в Україні ПБН - найбільша християнська волонтерська група в Україні ПБН - найбільша християнська волонтерська група в Україні ПБН - найбільша християнська волонтерська група в Україні ПБН - найбільша християнська волонтерська група в Україні ПБН - найбільша християнська волонтерська група в Україні ПБН - найбільша християнська волонтерська група в Україні ПБН - найбільша християнська волонтерська група в Україні ПБН - найбільша християнська волонтерська група в Україні

Сьогодні у приміщенні Свято-Успенського собору Полтави відбулася прес-конференція волонтерів відомого вже за межами області громадського об'єднання "Полтавський батальйон небайдужих". Його представники Олександра Сиротенко, Наталія Гранчак, Наталія Святцева та архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ КП владика Федір відзвітували журналістам про те, як витратили пожертви небайдужих людей з усього світу.

Отже, за два роки свого існування "Полтавський батальйон небайдужих" на картки своїх представників та готівкою отримав 4 мільйони 618 тисяч 747 гривень. Це не рахуючи речей та продуктів харчування, які полтавці постійно приносять до собору. У переважній більшості випадків гроші були витрачені на придбання спорядження і речей першої необхідності для бійців у зоні АТО. При цьому до цієї суми не входять витрати на пальне та на сотні тонн продуктів харчування.

У нас єдиний принцип – ми не купуємо і не привозимо бійцям зброю. Лише засоби захисту і спостереження, медикаменти,

- підкреслив владика Федір.

За даними Олександри Сиротенко, конкретна допомога виражається у цифрах, які врятували життя і здоров'я бійців:

Українські захисники отримали від "Полтавського батальйону небайдужих" дев'ять тепловізорів, дев'ять автомобілів, 192 приладів нічного бачення, 93 біноклі, 105 бронежилетів, 385 рацій, 890 розвантажувальних систем, 920 тактичних окулярів, 784 дощових плащів, 605 тактичних ліхтарів, 35 бензопилок, 10 генераторів, 414 комплектів форми, 459 берців, 1218 комплектів термобілизни, 840 термофутболок, 401 комбінезонів для танкістів, 387 тактичних светрів, 350 наколінників, 597 підкладок німецьких.

Крім того, небайдужі полтавки-волонтерки вже підправили на Схід власноруч зроблені речі: 13 471.5 квадратних метрів маскувальних сіток, 500 пар устілок, 278 "кікімор" і маскувальних костюмів, 300 подушок, 400 комплектів спідньої білизни, понад 570 килимків для техніки.

Окрема розмова – про кухню "Полтавського батальйону небайдужих", адже вони підготували та напакували 1300 пакетів сухого борщу, 90 пакетів куліша, та сотні пакетів різноманітних традиційних українських супів, які належним чином оцінили воїни на передовій.

При цьому полтавські волонтери допомагають не лише нашим землякам на фронті, як це відбувається зазвичай, а й багатьом іншим. Саме тому їх визнали за своїх добровольці з "Донбасу", "Азову", "Дніпра-1", "Золотих воріт", "Полтави", бійці з 25-ої, 28-ої, 30-ої, 43-ої, 57-ої, 58-ої, 72-ої, 79-ої, 92-ої, 95-ої, 128-ої бригади ЗСУ та багатьох інших.

Цікавий факт: "Полтавський батальйон небайдужих" за два роки свого існування зміг допомогти українському фронту не просто на велику суму. Більше за них (втричі) зміг зібрати тільки волонтерський "Народний фронт", який очолює нині голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука. Крім того, полтавці з гордістю говорять, що є найбільшою християнською волонтерською командою в Україні. Саме через релігійну направленість полтавських волонтерів вони мають високий рівень довіри як серед військових і цивільних у зоні АТО, так і серед благодійників. Однак, як зазначила Олександра Сиротенко, хоча ПБН діє при Свято-Успенському соборі, та їм допомагають і співпрацюють з ними люди різних релігійних уподобань і навіть атеїсти.

До нас дуже багато приходить звичайних людей, які не бажають називати свої прізвища, але які постійно допомагають нашим військовим. Наприклад, щомісяця до мене в кабінет приходить пенсіонерка, яка залишає 100 гривень. Щомісяця протягом уже двох років,

- зазначила Наталія Святцева.

До речі, грошові перекази "Полтавський батальйон небайдужих" отримує з усього світу, але найбільше звідти, де компактно проживають вихідці з України, - США (Рочестер), Канади, Іспанії, Великобританії, Німеччини (Берлін, Гамбург) та Росії.

Окрім військових, полтавські волонтери підтримують дітей – переселенців, синів та дочок наших захисників. Окрім матеріальної допомоги родини бійців та внутрішньо переміщених осіб мають можливість оздоровити своїх дітей у християнських таборах відпочинку.

волонтери, ПБН, небайдужі, війна, АТО

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.