ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:12 28.03


Суд над екс-заступником мера Трихною перенесли через неявку адвокатів

Сьогодні на черговому засіданні у справі "суддя Гольник проти екс-заступника мера Полтави Трихни" з'ясувалося: немає адвокатів сторін, а також більшості свідків, серед яких і очільник міста Олександр Мамай.

Сьогодні суддя Київського районного суду Полтави Юрій Куліш мав би почати розгляд справи по суті щодо пропонування неправомірної вигоди з боку нині вже колишнього заступника міського голови Дмитра Трихни судді Октябрьського райсуду Ларисі Гольник.

Але адвокати обох сторін на засідання не з'явилися через хворобу. Крім того, суд не зміг би допитати по справі таких свідків, як мер Полтави Олександр Мамай та його довірену особу Олександра Ковжогу. Їх також не було у приміщенні суду, хоча вони були попереджені про необхідність своєї появи сьогодні відповідно до законодавства.

Нагадаємо, у Київському районному суді Полтави розглядається кримінальне провадження відносно колишнього заступника міського голови Полтави Дмитра Трихни згідно з ч.3 ст.369, ч. 1 ст.376 ККУ. Потерпіла Лариса Гольник заявляє, що він пропонував їй, як судді Октябрьського районного суду, п'ять тисяч доларів. За ці гроші вона мала б закрити адміністративну справу проти мера Полтави Олександра Мамая ще у 2014 році без встановлення його вини. Тоді очільник міста порушив ст.172-7 КУпАП, де йдеться про вимоги щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. По суті, це є одним із видів корупційних діянь. У випадку з Мамаєм йшлося про надання його падчерці дозволів на встановлення торгівельних павільйонів, питання, за яке він не мав права голосувати на сесії через той самий "конфлікт інтересів".

суд, Трихна, Гольник, суддя, Київський райсуд, хабар, Мамай

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.