ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:20 28.03


Чи буде у Полтаві алкоголь після 22:00 – вирішать громадські слухання

Депутати профільної комісії міської ради сьогодні вирішували – варто чи ні забирати дозволи на торгівлю спиртними напоями у нічний час в усіх торгівельних точках міста.

Сьогодні відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань розвитку підприємницької діяльності, розвитку міста, інвестицій, туризму. Першим питанням її порядку денного став розгляд звернення депутата Сергія Чередніченка щодо заборони продажу спиртних напоїв у Полтаві в нічну пору.

У Лубнах така заборона діє. В обласних центрах України, у Києві діє. У Сумах рішення було скасоване через суд. Якщо спиртне не продаватимуть вночі, то зменшиться кількість скарг громадян, а також кількість правопорушень, скоєних напідпитку у темну пору доби,

- зазначив Сергій Чередніченко.

Натомість його пропозицію критикували колеги у сесійній залі. Наприклад, Дмитро Петров назвав її неприпустимою і аргументував:

У Полтаві більше ста точок займаються продажом алкоголю. Якщо заборонимо їм торгувати алкогольними та слабоалкогольними напоями, то 200 чоловік залишаться без роботи. Крім того, люди платять податки до бюджету міста.

Також Петров зазначив, що позбавляти права торгівлі спиртним можна хіба що крупні торгівельні мережі, які платять податки за місцем реєстрації не в Полтаві, це АТБ та "Бруснічка" (ліцензії на діяльність отримали у Дніпропетровській області та м.Донецьк відповідно).

Комісія під головуванням Юрія Бойка вирішила рекомендувати депутатам на сесії організувати громадські слухання з такого "алкогольного питання", а лише потім приймати відповідне рішення.

Другим питанням порядку денного став проект рішення Полтавської міської ради з приводу створення нової ліквідаційної комісії для міської комунальної організації "Фонд підтримки підприємництва".

26 грудня 2014 року було прийняте рішення про ліквідацію цієї комунальної установи. Справа у тому, що існує регіональний фонд розвитку підприємництва при обласній раді. Нас запросили туди, але при умові, що не існуватиме дублюючих установ на міському рівні, тож все просто,

- пояснила ситуацію присутня на заході заступник міського голови Ольга Борисенко.

Вона також додала, що ліквідація "Фонду підтримки підприємництва" затягується через ФОП Олену Шевченко. Підприємець винна установі понад 50 тисяч гривень і цю суму намагаються стягнути відповідно до рішення суду через державних виконавців. Поки не буде проданий гараж, який належить боржниці, а кошти не розподілять між тими, кому вона винна, справа тягнутиметься. Тож саме питання про внесення змін до рішення "Про припинення юридичної особи – комунальної організації "Фонд підтримки підприємництва" Полтавської міської ради" – суто технічне. Комісія підтримала проект рішення у такому вигляді і завтра воно, скоріше за все, буде проголосоване на запланованій сесії.

алкоголь, торгівля, комісія, міськрада

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.