ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:17 30.03


Поліціянт Гаврик вважає, що його колега Овсієнко, ймовірно, самогубець

У службовому розслідуванні ймовірного самогубства слідчого Миргородського відділу поліції Олександра Овсієнка поставили крапку. Проте слідство у резонансній справі ще триває.

Про це повідомили члени колегії Головного управління Національної поліції в Полтавській області, звітуючи у Миргороді про хід розслідування резонансної справи. Начальник кадрового забезпечення ГУ НП області Олександр Гаврик оприлюднив підсумки двох службових перевірок за фактом смерті капітана поліції Олександра Овсієнка. Це, на думку поліції, було самогубство, не пов’язане з виконанням службових обов’язків.

Ймовірно, Овсієнко самогубство здійснив без попереднього глибокого обдумування і підготовки під дією раптово виниклого до кінця логічно неусвідомленого наміру або загострення внутрішніх життєвих переживань службового характеру стосовно якіснішого та сумліннішого виконання службових обов’язків до успішного проходження майбутньої атестації, матеріального характеру, кредитних зобов’язань, які постійно збільшувалися, сімейно-побутового стосовно конфліктів у родині, відсутність власних дітей, ремонту в оселі. Остаточні причини та обставини смерті  будуть встановлені після проведення відповідних експертиз та завершення кримінального провадження

 - сказав Олександр Гаврик.

Щодо кримінального провадження, то нині за словами  начальника слідчого управління Сергія Чижа, триває перевірка ймовірних версій смерті дільничного:

Версія, що це очевидне вбивство – спростована. Версія про самогубство, вчинене за кредитними зобов’язаннями наразі існує, зібрано безліч доказів. Версія стосовно самогубства, вчиненого на грунті негараздів у сімейних відносинах – доказів таких не здобуто, але розслідування проводимо. І стосовно версії самогубство, вчинене через погані стосунки з безпосереднім керівництвом та керівництвом відділку та написання останнім листів вищому керівництву, то жодних доказів свідчень не здобуто, але версія продовжує працювати. Тому слідство ще триває

Інформацію з перших вуст не змогли почути родичі загиблого та деякі громадські активісти. Вони вимагали зустрічі зі слідчими та керівництвом поліції не у відділку, а на вулиці, повідомили журналісти обласного радіо ТРК "Лтава".

Нагадаємо, що 23 лютого 2016 року у Миргороді трагічно загинув дільничний поліцейський Олександр Овсієнко. Його знайшли повішеним удома. 28 лютого у Миргороді на центральній площі міста відбулося народне віче. Люди прийшли підтримати батьків поліцейського, у яких не було жодної інформації від слідчих стосовно ходу розслідування загибелі сина. Місцеві мешканці привселюдно висловили свою позицію — вони не вірять у версію самогубства.

закон, поліція, Миргород

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.