ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:52 01.04


Відсьогодні рибалити заборонено. За кожну рибину - штраф

Відсьогодні в області заборонено ловити рибу через нерест. Порушників штрафуватимуть і відбиратимуть знаряддя для риболовлі.

Відсьогодні на водоймах області рибалити заборонено - почався нерест.

Ловити не можна ніде, навіть вудкою. Окрім, звісно, приватних ставків. Якщо спіймають із донкою - адміністративний штраф, а якщо із сіткою та іншим нелегальним знаряддям - то штраф і вилучення знарядь,

- розповів нам рибалка на ім'я Сергій.

До забезпечення виконання програми "Нерест" на Полтавщині в управлінні охорони водних ресурсів готові не повністю. Про це повідомив начальник відділу охорони в управлінні охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Полтавській області Андрій Удовіченко, передає УНН-Центр.

З 1 квітня розпочинається програма "Нерест" на території водойм Полтавщини. Нерестова кампанія проводиться спільно з представниками управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства, управління Національної поліції області, громадою. У межах програми заплановано проводити цілодобове чергування та регулярні рейди на водоймах. Втім є і проблеми - зношеність човнів та недостача палива. Станом на сьогодні 5-7 відсотків обладнання перебуває в гарному робочому стані, інші ж човни потребують капітального ремонту. Ситуація щодо паливно-мастильних матеріалів теж несприятлива, адже їх не вистачає. Це питання вирішується на загальнодержавному рівні, і в цілому на рік ми отримали 580 л бензину і 160 л дизпального,

- зауважив Удовіченко.

Утім, під час звіту щодо готовності до двомісячника охорони водних ресурсів у період нересту риби представники Сулинського басейного відділу охорони, використання та відтворення водних біоресурсів та врегулювання рибальства запевнили, що до здійснення всіх основних заходів задля забезпечення нересту готові. Уже зараз на місці працює 12 головних державних інспекторів, 38 громадських інспекторів та чотири одиниці оснащення.

Додамо, що цьогоріч факти браконьєрства на водних об'єктах Полтавщини вже були зафіксовані в Кобеляцькому, Глобинському та Семенівському районах області.

За здійснення браконьєрського вилову риби сітками, колючими знаряддями лову, електрострумом, вибухівкою та іншими забороненими знаряддями передбачена адміністративна (розмір штрафу становить для громадян 340 – 680 гривень, для посадових осіб 510 – 850 гривень) та кримінальна відповідальність (розмір штрафу 3400 – 6800 гривень, або позбавлення волі строком до трьох років), з конфіскацією знарядь і засобів лову та незаконно добутих водних біоресурсів. Крім того, за кожну незаконно виловлену рибину незалежно від її розміру нараховується розмір завданої шкоди (для прикладу: сом – 425 гривень, щука – 340 гривень, судак - 510 гривень, лящ – 170 гривень тощо).

нерест, риба

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.