ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:01 04.04


У Пирятині судили ще одного голову комісії ДВК, що під час виборів-2014 виписав членам комісії премії

Суд розглянув справу голови ДВК, який під час виборів нардепів у 2014 році виписав членам комісії по 816 гривень премій. Пирятинський райсуд вдруге розглянув подібну справу.

14 жовтня 2014 року уродженця Пирятина призначено на посаду голови дільничної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №151, розташованої в с.Калиновий Міст Пирятинського району. 27 жовтня, в приміщенні Калиновомостицької ЗОШ, де й була розміщена ДВК, притягуваний склав постанову комісії та протокол засідання ДВК "Про преміювання членів ДВК". Після цього він поставив свій підпис та підробив підпис секретаря ДВК. Надалі обвинувачений завірив протокол засідання та постанову печаткою ДВК, надавши документам статус офіційних.

Указані документи обвинувачений віддав окружній виборчій комісії з позачергових виборів народних депутатів України 2014 року одномандатного виборчого округу №151. На цій підставі окружна виборча комісія перерахувала одноразову грошову винагороду на особисті банківські рахунки голові ДВК, секретарю ДВК та члену ДВК – всім по 816 грн.

Таким чином обвинувачений спричинив збитки державі на суму 2448 грн. Дії голови комісії кваліфіковані за ч.1 ст.366 КК України як службове підроблення, тобто складання та видача службовою особою завідомо неправдивого документу, та за ч.2 ст.191 КК України як привласнення та розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Під час досудового розслідування 16 березня 2016 року між заступником керівника Лубенської місцевої прокуратури Олександром Пожаровим та підозрюваним була укладена угода про визнання винуватості.

Суд затвердив угоду та призначив узгоджене сторонами покарання - іспитовий строк на один рік з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на один рік та один місяць.

Відзначимо, що Пирятинський районний суд вже розглянув подібну справу. За тими ж статтями судили голову дільничної виборчої комісії, що знаходилася у приміщенні Кротівської ЗОШ. 28 березня повідомлялося, що обвинувачений виписав трьом членам комісії по 766 грн премій.

вибори, суд, Пирятин, премія

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.