ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:04 06.04


Мерія дозволила створити стерилізаційний центр для безпритульних тварин у Полтаві

Депутати міської ради дозволили створити стерилізаційний центр для безпритульних тварин на вулиці Заводській. А з бюджету для КАТП-1628 виділили 600 тисяч роботу з вуличними тваринами.

24 лютого на постійній депутатській комісії з питань економічної політики керівник управління житлово-комунального господарства міськвиконкому Сергій Сінельник повідомив, що близько 600 тисяч гривень мають виділити КАТП-1628. Ці гроші, зокрема, підуть на придбання засобів відлову, на вакцинацію, стерилізацію, а також на розробку проекту будівництва притулку для тварин.

29 березня на позачерговій сесії міської ради депутати прийняли рішення "Про надання згоди на розміщення притулку для тварин та дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул.Заводській, 1Д".

Відзначимо, що програма регулювання чисельності безпритульних тварин у Полтаві з'явилася, зокрема, завдяки благодійній організації "Юний європеєць".

Кореспонденти "Полтава365" вирішили дізнатися в голови наглядової ради БО "Юний європеєць" Майї Матвєєвої, коли хоча б приблизно в Полтаві може з’явитися притулок. Вона розповіла, що попередньо планується саме стерилізаційний центр, а не притулок:

Якщо збудувати притулок, то він за кілька днів вже буде переповнений. Тому це має бути стерилізаційний центр… Тільки соціально небезпечні тварини, цуценята чи хворі тварини можуть там перебувати тривалий час. А коли популяція тварин буде скорочена, тоді цей центр може бути притулком. Цей шлях пройшли багато зарубіжних країн.

Центр має відловлювати безпритульних тварин, займатися стерилізацією та підгодовувати безпритульних тварин. Їх помічатимуть біркою у вусі та випускатимуть на волю. Цей метод називається ВСВ, тобто відлов-стерилізація-випуск.

Майя Матвєєва сказала, що знайти місце для притулку було дуже непросто:

Протягом п’яти років ми намагалися добитися цього. Спочатку пропонувалася ділянка на Макухівці. Однак це дуже далеко, і просто неможливо було б там що-небуть робити. Потім біля музею Полтавської битви було приміщення, в якому цілком міг бути притулок. Однак виявилося, що дана територія – історична земля. І втретє, нарешті, на сесії минулого року виділили ділянку на Заводській, 1Д, саме для будівництва притулку. Однак, коли стали проектанти працювати над відчуженням землі, виявилось, що там проходить лінія електропередачі. І категорично не можна було будувати притулок. Це небезпечно і для тварин, і для людей. Після цього ми прохали, щоб перенесли конфігурацію, але все зводилось до того, що треба буде отримати іншу земельну ділянку. Потім нам сказали, що цим питанням займуться після виборів і ми чекали, доки пройдуть вибори. І от на депутатських комісіях ми знову почали піднімати питання щодо фінансування цієї галузі та виділення землі… Виїзна комісія знову оглянула місце, вони трішки перенесли – трішки змінили конфігурацію. І так все вийшло.

За словами Майї Матвєєвої, влітку вже має бути розроблений проект. Після цього будуть шукати інвесторів:

Після того, як буде зроблено відчуження земельної ділянки, буде розроблятися проект. Коли буде зроблено проект, то тоді буде смета, і ми знатимемо, у скільки це обійдеться. Тоді будемо їхати в Міністерство екології і, можливо, до австрійських та німецьких інвесторів. Ми усюди будемо звертатись, щоб спільними зусиллями побудувати в Полтаві притулок.

Також Майя Матвєєва відмітила, що стерилізаційний центр цілком може з’явитися впродовж двох років.

притулок, тварини, стерилізація

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.