ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:01 11.04


Полтавцям з муковісцидозом дадуть по 2000 гривень через "Турботу"

Міська влада обіцяє людям із невиліковною хворобою муковісцидоз щомісячну грошову допомогу – але після того, як відповідні зміни до програми "Турбота" внесуть депутати на сесії.

Десять дітей і троє дорослих із муковісцидозом можуть отримати невелику, але регулярну допомогу від міської влади Полтави. Про це кореспонденту видання Poltava365.com повідомила мама одного хворого хлопчика Ніна Валекжаніна.

Спочатку я потрапила на прийом до мера Олександра Мамая, як він і обіцяв. Він направив мене до своєї заступниці Борисенко. За її словами, все, що може зробити для нас міська влада – це виділяти щомісячну грошову допомогу. Йдеться лише про 2000 гривень. Цього мало для того, аби наприклад, купити шість ампул препарату "Пульмозим", який коштує в районі 3000 гривень (розчин для інгаляцій, який руйнує в'язку мокроту, полегшує дихання, ліквідує середу для розмноження бактерій у легенях людей, які страждають від муковісцидозу). Але хоча б щось. 2000 гривень нам вистачить на "Урсофальк" і трохи на спецхарчування,

- так розповіла Ніна Валекжаніна про результати свого походу до представників міської влади.

За її словами, щомісячну грошову допомогу можуть отримати всі офіційно зареєстровані хворі на муковісцидоз у Полтаві, а це десятеро дітей і троє осіб, старших за 18 років. Проте до цього має відбутися засідання профільної депкомісії міської ради, де мають погодити таку зміни у програмі "Турбота". А потім депутати повинні проголосувати за це на черговій сесії. Тому хворі на муковісцидоз у Полтаві чекатимуть на свої виплати не менше трьох місяців.

Нагадаємо, Ніна Валекжаніна звернулася по допомогу до мера Полтави Олександра Мамая під час останньої сесії: її маленький син тяжко хворий на муковісцидоз. На його повноцінне лікування та спецхарчування щомісяця родина повинна знайти близько 20 тисяч гривень. Оскільки таких коштів в неї немає, дитина залишається без частини життєво необхідних препаратів. Адже одна з проблем – нерегулярність поставок того ж "Пульмозиму" МОЗом через бюрократичну тяганину у відомстві останніми роками.

муковісцидоз, Валекжаніна, Турбота

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.