ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:13 12.04


Поставки неякісних продуктів до шкіл зацікавили поліцію

Ми вже писали про поставки неякісних продуктів до шкіл і дошкільних закладів міста. А щойно стало відомо, що один такий випадок розслідує поліція - до шкіл продавали замість сиру молоковмісний продукт.

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Нацполіції викрили факт поставки продуктів, що не відповідають нормам ДСТУ, до шкільних закладів – замість сиру поставлявся молоковмісний продукт. Відкрито кримінальне провадження.

У грудні 2015 року, за результатами проведення відкритих торгів із державних закупівель, між виконавчим органом та товариством укладено ряд договорів. Один із них стосувався поставки продуктів харчування до десятка навчальних закладів Полтави. Постачання продуктів відбувається згідно з установленим графіком.

Водночас, постановою Кабінету Міністрів України затверджено норми, яким повинні відповідати продукти харчування у навчальних закладах.

Так, працівники УЗЕ Нацполіції встановили, що директор товариства, з метою власного збагачення, здійснює закупівлю продуктів, які не відповідають сертифікатам якості та встановленим вимогам ДСТУ.

Згідно з висновком експерта, серед поставлених до шкіл продуктів – сир не відповідає вказаним вимогам якості та є молоковмісним продуктом.

За матеріалами Управління захисту економіки прокуратурою м.Полтава відкрито кримінальне провадження за статтею 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Наразі встановлюється сума збитків.

За вказане правопорушення передбачена кримінальна відповідальність у вигляді штрафу до 250-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження волі на строк до 3-х років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що до полтавських дитсадків поставляли "сир" із 50 відсотками рослинного жиру.

сир, поліція, ДСТУ

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.