ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:47 12.04


У полтавському Музеї авіації та космонавтики відзначили свято новою експозицією. ФОТО

55-ту річницю польоту Юрія Гагаріна в космос у Полтаві відзначили новою експозицією, яка здебільшого стосується проектів Національного управління з повітроплавання і дослідження космічного простору США - НАСА.

Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова

12 квітня 1961 року радянський космонавт Юрій Гагарін на космічному кораблі "Восток-1" стартував із космодрому "Байконур" і вперше в світі здійснив орбітальний обліт планети Земля. Політ в навколоземному космічному просторі тривав 108 хвилин.

Про це згадали сьогодні у Полтаві, де у Музеї авіації та космонавтики зібралися славні ветерани галузі, журналісти і всі, хто цікавиться розвитком авіаційно-космічної індустрії. Полтавщина недарма пишається своїми синами, які золотими літерами вписали власні імена в розвиток авіації та підкорення космосу. Засядько, Кованько, Челомей, Кондратюк, Победоносцев – ці прізвища знає весь світ.

У Радянському Союзі свято, встановлене указом Президії Верховної Ради СРСР від 9 квітня 1962 року, відзначалося під назвою День космонавтики. Цього ж дня відзначається Всесвітній день авіації і космонавтики (згідно з протоколом 61-ї Генеральній конференції Міжнародної авіаційної федерації). А 7 квітня 2011 року на спеціальному пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН була прийнята резолюція, яка офіційно проголосила 12 квітня Міжнародним днем польоту людини в космос. Співавторами резолюції стали більш ніж 60 держав світу. На жаль, сьогодні Україна має проблеми в розвитку аерокосмічної сфери. Проте залишається космічною державою.

Ми вирішили розказати нашим гостям про космічні програми НАСА: це і відома програма "Аполлон", а також програма "Спейс шатл" та інші проекти, а серед експонатів – привезені безпосередньо зі Сполучених Штатів, з космодрому, що на мисі Канаверал (штат Флорида). Крім того, ми презентуємо з наших фондових колекцій фото з автографом першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка, який був тут у нас двічі

- наголосив завідувач музею Андрій Пушкарьов.

Також музейники радять не пропустити виставку карикатур на авіаційно-космічну тематику, яка експонується в одному із залів музею. Автор робіт - відомий карикатурист Ігор Варченко.

космонавтика, музей, карикатура

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.