ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:00 13.04


Керівник департаменту ОДА про корупційний скандал із підлеглими

Керівник департаменту екології та природніх ресурсів ОДА Ігор Піддубний прокоментував останній гучний корупційний скандал, який зачепив трьох його підлеглих.

У своєму кабінеті начальник департаменту екології та природніх ресурсів ОДА Ігор Піддубний показав кореспонденту видання Poltava365.com документ, в якому йдеться про початок досудового слідства щодо його заступника та двох працівниць рівня начальників відділів. За даними правоохоронців, за видачу дозволів у різний час трьом різним установам кожен із підозрюваних у корупції вимагав гроші – заступник 15 тисяч, а дві працівниці – по вісім тисяч гривень.

За словами Ігоря Піддубного, за майже 13 років його роботи у відомстві на полтавському рівні таких гучних корупційних скандалів не було: у тому числі через те, що він особисто виганяв нечистих на руку працівників. Але у кінці березня слідчі розпочали справу щодо кількох його підлеглих, яких звинувачують у корупції.

У трьох осіб вилучили документи. Мій заступник, якого я добре знаю, і дві жінки, з якими я по роботі тільки вітаюся. Мій заступник працює більше 30 років, я прийшов, він уже був на цій посаді. Один із дуже досвідчених фахівців і віруюча людина. Він зі своїми соратниками по вірі взимку безкоштовно годував людей без певного місця проживання на Південному вокзалі. Я його напряму запитав про цю ситуацію і сказав – якщо винен, іди, здавайся, буде менше проблем. Але людина сказала, що не винна. Знаєте, що неприємно? Син однієї із працівниць – учасник АТО, професійний розвідник, був поранений і лежав у нас в госпіталі, я йому бронежилет діставав

- розповів Ігор Піддубний.

Він також підкреслив: йому неприємно, що деякі ЗМІ написали: "підозрювані передавали гроші вищому керівництву". Це зачіпає його особисто, а такі речі він давно "присікає на корені".

Оскільки Ігор Піддубний сам колись боровся з організованою злочинністю, він із розумінням ставиться до роботи колишніх колег і чекає результатів слідства щодо підлеглих. А поки що ділиться своїми міркуваннями:

У державі протягом досить тривалого часу всі чиновники попереджені про відповідальність за корупційні дії. Я також із людьми постійно говорю про те, що якщо є бажання не заробити на роботі, а просто отримати грошей із когось, то пишіть заяву на звільнення. Тому що ті речі, які описані отут (показує документ про початок слідства проти своїх підлеглих, - авт.), вони чітко підпадають під корупцію. Так, я розумію, смішний рівень зарплат для державних службовців і при цьому в мене людина, яка проходить конкурс, має профільну освіту, повинна видавати на гора аналітичні довідки або управлінські рішення. І отримує за це зарплату вдвічі меншу за середньообласну

Нагадаємо, за видачу дозвільних документів троє працівників департаменту екології та природніх ресурсів нібито вимагали неправомірну вигоду. Грошові кошти отримував посередник, якого 31 березня затримали працівники управління захисту економіки Національної поліції у Полтавській області під час одержання частини хабара загальною сумою 29 тисяч гривень.

корупція, Піддубний

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.