ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:59 27.04


Суддя Лариса Гольник свідчитиме проти голови Октябрського райсуду

Полтавська суддя Лариса Гольник дасть свідчення проти свого керівника, судді Олександра Струкова. На думку судді, керівництво упереджено до неї ставиться, тому й відправило у вимушену та додаткову відпустку.

27 квітня в Полтавському окружному адміністративному суді колегія ухвалила клопотання судді Октябрського районного суду Лариси Гольник. Вона попросила допитати її в якості свідка у справі за своїм позовом. Колегія задовольнила клопотання.

Як ми вже повідомляли, суддя Лариса Гольник звернулась до суду з позовом до Октябрського районного суду, в якому працює. Позивачка стверджує, що її керівник Олександр Струков ставиться до неї "вибірково", тому вимушено відправив її у відпустку.

Ми могли би вирішити ці питання, сівши і поговоривши, конструктивно, як цивілізовані люди. Тепер, як цивілізовані люди, в суді розглядаєм цю проблему... Головою суду ніяким чином не узгоджувався зі мною період надання щорічної відпустки, чого вимагає Закон України "Про відпустки"... Крім того, мені надали щорічну додаткову відпустку без урахування моєї думки... Графік про відпустки має бути погоджений на зборах суддів, оскільки саме на зборах судді можуть обговорювати внутрішні проблеми суду та приймати колективні рішення... На мою думку, це є порушення, коли голова суду одноосібно затверджує, хоча він мав погодити, як це записано в законі,

- сказала на сьогоднішньому засіданні суддя Лариса Гольник.

Колегія суддів Полтавського окружного суду оголосила перерву, аби з'ясувати, чи є в Октябрському районному суді колективний договір. Також засідання перенесли, аби викликати свідків. Наступного разу мають допитати кількох свідків, серед яких і позивачка.

Нагадаємо, Лариса Гольник вважає, що керівництво Октябрського районного суду м.Полтава негативно до неї ставиться через її принципову позицію під час розгляду справи відносно Полтавського міського голови Олександра Мамая. Крім того, нині йде суд над екс-заступником мера Дмитром Трихною, якого звинувачують у підкупі судді Лариси Гольник, коли вона розглядала справу очільника міста:

Голова суду, який був допитаний в якості свідка в справі Дмитра Трихни, 7 квітня 2016 року, навіть не приховував негативного ставлення до мене та фактично свідчив проти мене. Він сказав, що я діяла не у відповідності до процесуального закону. Хоча кваліфікаційна комісія дала висновок і відмовила в порушенні дисциплінарного провадження за всіма скаргами – Мамая, його представника Ковжоги та інших осіб.

На сьогоднішнє засідання ні представник Октябрського районного суду, ні сам Олександр Струков не з'явилися.

суд, Гольник, Струков

За темою:

  • Суддя Лариса Гольник: шанси відновити справедливість примарні
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.