ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:27 02.05


За обман центру зайнятості - 510 гривень штрафу та повернення допомоги по безробіттю

У Кобляцькому районі жінка майже рік отримувала грошову допомогу по безробіттю від центру зайнятості. Тепер вона має повернути надані їй кошти і сплатити 510 гривень штрафу.

За шахрайські витівки з Кобеляцьким районним центром зайнятості жінка має повернути отримані нею 9.3 тисячі гривень грошової допомоги. Також, за вироком Кобеляцького районного суду, вона має сплатити 510 гривень штрафу в дохід держави.

Слідство довело, що 22 серпня 2014 року обвинувачена уклала договір з Публічним акціонерним товариством "ОТП Банк". Згідно з ним жінка мала займатися пошуком потенційних клієнтів банку для надання їм кредитів. За це обвинувачена отримувала винагороду, яка становила від одного до двух відсотків, у залежності від суми кредиту.

Того ж дня жінка подала заяву до Кобеляцького районного центру зайнятості, в якій вказала, що вона не має роботи чи інших доходів та не забезпечує себе самостійно. Жінку зареєстровали як безробітню. З 22.08.2014 року до 2.06.2015 року їй виплатили 9371.76 гривні грошової допомоги.

У суді жінка зазначила, що укладена угода з банком була не трудовою, а цивільно-правового характеру з надання послуг із пошуку клієнтів. За надання послуг вона начебто не отримувала гроші.

Дії жінки кваліфіковані за ч.1 ст.190 КК України (Шахрайство), так як вона обманом заволоділа чужим майном.

До 26 травня жінка може оскаржити даний вирок в Апеляційному суді Полтавської області.

шахрайство, Кобеляки, безробіття

За темою:

  • Полтавець незаконно отримував компенсацію за працевлаштування ВПО
  • Новітнє шахрайство: кременчужанин видурив гроші, прикинувшись сином військового
  • У кіберполіції назвали найпоширеніші шахрайські схеми на Полтавщині
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.