ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:09 05.05


Позов судді Гольник до керівництва Октябрського райсуду не задовольнили

Суд не задовольнив позов судді Лариси Гольник до Октябрського райсуду і не скасував наказ про відправку судді у "вимушену" відпустку на 57 днів.

4 травня колегія суддів Полтавського окружного адміністративного суду постановила не скасовувати наказ керівництва Октябрського райсуду щодо відправки судді Лариси Гольник у "вимушену" відпустку. Колегія прийняла таке рішення начебто тому, що Лариса Гольник використала відпустку і в позові не зазначила дати, коли саме хотіла б відпочити від роботи.

У суді свідок та водрочас позивачка, суддя Октябрського районного суду Лариса Гольник повідомила, що раніше судді йшли у відпустки по бажанню. Крім того, у березні 2016 року її помічник і секретар повністю не скористались запланованими відпустками. Вона вважає, що це може ускладнити її роботу, коли судді продовжать повноваження. Адже Лариса Гольник не зможе розглядати справи, якщо її помічник і секретар візьмуть відпустки.

Консультант із кадрової роботи Валентина Ігнатова намагалась ознайомити суддю з графіком відпустки, але Лариса Гольник не підписувала його. Суддя хотіла детальніше ознайомитись із графіком, але так і не поставила підпис про ознайомлення з ним. Лариса Гольник не погодилась із визначеними для неї датами.

Про це на суді сказала й консультант з кадрової роботи Валентина Ігнатова. Також вона розповіла, що в кінці грудня 2015 року вона та голова суду склали графік відпусток. При цьому, за її словами, враховувались виключно інтереси виробництва. Усім суддям без повноважень призначили щорічну та додаткову відпустку на початку 2016 року. Адже, якщо цим суддям продовжать повноваження, то їм є сенс зараз піти у відпустку. Хоча Валентина Ігнатова погодилась, що думку судді Лариси Гольник ніхто не питав. Тому судді з кінця лютого призначили 42 дня щорічої та 15 днів додаткової відпустки. 10-денну відпустку в січні, яку взяла Лариса Гольник, начебто надали за рахунок невідбутих відпускних з інших років.

Інший свідок, керівник апарату Октябрського районного суду Руслан Бредун сказав, що Лариса Гольник відмовилась підписувати наказ. Після цього був складений акт про відмову ознайомлення з графіком. Те ж саме сказала і Тетяна Черняєва, заступник керівника апарату. Обоє свідків зазначили, що Ларисі Гольник ніхто про складення акту не повідомив.

Катерина Сокіл, помічник голови суду Олександра Струкова, сказала, що підписала вищевказаний акт, бо в ньому має бути три підписи. Розмову між апаратом суду та позивачкою не чула.

Лариса Гольник може оскаржити дану постанову в Харківському апеляційному суді. Якщо вона цього не зробить, постанова набере чинності.

суд, Гольник

За темою:

  • Мамай просить суд поновитися на посаді міського голови
  • На Полтавщині продовжили заборону руху всіх суден
  • За незаконний продаж підакцизних товарів чоловіку загрожує штраф
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.