ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:03 10.05


Судді засумнівалися в інвалідності медсестри, яка за гроші обіцяла пацієнту оформити інвалідність

Апеляційний суд вирішив перевірити, чи дійсно медсестра, яка за гроші обіцяла пацієнту оформити інвалідність, сама є інвалідом другої групи.

10 травня колегія суддів Апеляційного суду ухвалила направити запити до Другої міської клінічної лікарні та Медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) №2, аби з'ясувати, чи дійсно обвинувачена в шахрайстві медсестра Жанна Корнівська має другу групу інвалідності.

На суді Жанна Корнівська повідомила, що має інвалідність другої групи, встановлену безстроково через неврологічне захворювання. Прокурор Денис Бондарець здивувався почутому та сказав, що в матеріалах справи немає відомостей про інвалідність медсестри:

Не знаю, чому ці документи не надавалися до суду першої інстанції. При написанні апеляційної скарги я б це обов'язково врахував.

Адвокат В'ячеслав Делія припустив, що копія довідки про інвалідність могла залишитись у справі екс-керівниці Центру Медико-соціальної експертизи (МСЕ) Тетяни Жабо. За словами захисника Жанни Корнівської, довідка про інвалідність надавалась слідчому Кашубі.

Нагадаємо, що в липні 2015 року правоохоронці затримали медсестру Жанну Корнівську та Тетяну Жабо. Повідомлялося, що вони вимагали від пацієнта гроші за оформлення йому групи інвалідності. Суд визнав Тетяну Жабо невинною, а Жанну Корнівську хоч і визнали винною, але фактично не покарали. Суддя Ленінського районного суду Світлана Юхно звільнила її від відбування покарання. Прокурор подав на дане рішення апеляцію і у своїй скарзі попросив призначити Жанні Корнівській 2.5 року обмеження волі.

Відзначимо, що справу розглядає колегія у складі Андрія Рябішина, Анатолія Кисіля та Алли Гонтар. Склад суду змінився – суддя Лариса Лісіченко взяла відвід, бо брала участь у цій справі на досудовому розслідуванні.

суд, медсестра, Корнівська

За темою:

  • Мамай просить суд поновитися на посаді міського голови
  • На Полтавщині продовжили заборону руху всіх суден
  • За незаконний продаж підакцизних товарів чоловіку загрожує штраф
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.