ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:21 19.05


У Нових Санжарах за одержання хабара слідчого поліції оштрафували на 17 тисяч гривень

Суд оштрафував на 17 тисяч гривень новосанжарського слідчого поліції, який взяв хабара від потенційного підозрюваного. Поліціянт пропонував чоловіку відкупитися від справи.

Новосанжарський районний суд Полтавської області призначив штраф у розмірі 17 тисяч гривень слідчому поліції Кривенку Б.А., який отримав від потенційного підозрюваного чотири тисячі гривень. За вказану суму грошей поліціянт пообіцяв закрити кримінальне провадження проти чоловіка та його товариша.

25 січня 2016 року близько 2:30 двоє чоловіків побили іншого. Потерпілий звернувся до місцевої поліції. Того ж дня слідчим відділенням Новосанжарського ВП Кобеляцького ВП ГУ НП в Полтавській області було відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст.125 КК України (Умисне легке тілесне ушкодження).

21 березня слідчий у справі викликав одного з нападників на допит. Коли він прийшов, то поліціянт запропонував дати йому чотири тисячі гривень хабара. Слідчий пообіцяв, що за таку суму грошей закриє дане кримінальне провадження через відсутність складу злочину.

Згодом потенційний підозрюваний приніс слідчому гроші. Одразу після цього у службовому кабінеті слідчого провели обшук і знайшли отримані ним чотири тисячі гривень.

Під час досудового розслідування між слідчим та прокурором була укладена угода про визнання винуватості. За угодою, поліціянт визнає свою вину і сплачує в дохід держави 17 тисяч гривень штрафу. Суд затвердив даний договір.

Цікаво, що станом на березень досудове слідство кваліфікувало дії слідчого за ч.3 ст.368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Однак уже в травні під час суду в документах справи зазначається, що досудове слідство кваліфікувало дії слідчого за ч.2 ст. 369-2 КК України (Зловживання впливом). Санкція цієї статті передбачає штраф від 12 тисяч 750 гривень до 25 тисяч 500 гривень або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.
Чому відбулась перекваліфікація дій слідчого, у справі не зазначено.

Вирок вважатиметься чинним з 12 червня, якщо його не оскаржуватимуть. Відзначимо, що після набрання вироком законної сили внесені за слідчого 68.9 тисячі гривень застави повернуть заставодавцю.

суд, вирок, хабар

За темою:

  • Полтавця, який вдарив вагітну, увʼязнили на 10 років
  • Полтавця підозрюють у "зливі" інформації про переміщення військової техніки
  • Рейдерство: росіянин намагався захопити завод дитячого харчування
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.