ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:14 23.05


У Миргороді судили військового за відмову їхати до зони АТО

Чоловіка, який проходив службу в миргородській військової частині В-1060, судили за відмову їхати до зони АТО. У 2016 році в цій військовій частині це вже другий подібний випадок, а за 2015 рік їх зафіксовано 13.

У Миргороді військовий відмовився виконувати наказ командира та бойове розпорядження Командувача СВ ЗС України і не поїхав до Донецької та Луганської областей для забезпечення проведення Антитерористичної операції.
Чоловік був старшим солдатом військової служби за призовом під час мобілізації військової частини В-1060. Коли його відправляли до Дебальцева, він залишився у військовій частині.

У його діях слідчі виявили ознаки складу злочину, передбаченого ч.1 ст.402 КК України (Непокора, тобто відкрита відмова виконати наказ начальника). Миргородський міськрайонний суд призначив йому покарання у виді службового обмеження строком на один рік із відрахування в дохід держави 10 відсотків від суми грошового забезпечення засудженого.

Обвинувачений родом із Луганщини, одружений та має на утриманні малолітнього сина. Його вирок може бути оскаржений до Апеляційного суду Полтавської області до 18 червня.

Відзначимо, що цього року за непокору командиру військової частини В-1060 вже вдруге судять військового. У квітні Миргородський міськрайонний суд призначив жителю Сум, який мав на утриманні двох маленьких дітей, виправні роботи. А в 2015 році за непокору командиру вказаної частини судили 13 військових.

суд, АТО, війна, Миргород

За темою:

  • З приміщення дитсадка в Лубнах серез суд прибрали амбулаторію
  • Полтавець намагався контрабандою відправити у США єврейську атрибутику
  • Другий судовий позов: ексмер Полтави Мамай прагне поновитися на посаді
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.