ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

22:28 24.05


Прокуратура оприлюднила відео домовленостей мера Полтави з суддею Гольник

На суді над колишнім заступником мера Полтави Дмитром Трихною 24 травня прокуратура надала відеозаписи, на яких він та мер прохали суддю Ларису Гольник "зам’яти" справу проти Олександра Мамая.

24 травня в Київському районному суді дослідили шість відеодоказів по справі колишнього екс-заступника мера Дмитра Трихни, який начебто пропонував гроші судді Ларисі Гольник за винесення "правильного рішення" по адміністративній справі Олександра Мамая.

На відео Олександр Мамай каже, що знає свої законні права, бо "до 15 разів проти нього порушувалась кримінальна справа". Також він називає кілька підстав для закриття провадження щодо нього, одне з яких він пропонує Ларисі Гольник "обрати". А саме: самовідвід, закриття справи за закінченням терміну розгляду справи та визнання мера винним, але звільнення його від відповідальності.

Зрештою, після кількох зустрічей та розмов, через посередника Дмитра Трихну вони начебто "домовились" на тому, щоб закрити справу через порушення строків розгляду.

Адвокат Дмитра Трихни Ігор Шеховцов поставив під сумнів допустимість наданих прокуратурою відеозаписів. Він засумнівався щодо легалізації проведення негласних слідчий дій та проведення зйомок. Прокурор на це відповів, що деякі матеріали були засекречені. І, коли справа надійшла до суду, то не було вимог щодо легалізації дозволів на проведення негласних слідчих дій.

На відео показали, як суддя Лариса Гольник по телефону вмовляє мера прийти на засідання. А на іншому відео продемонстрували начебто остаточне обумовлення суми за закриття провадження проти Олександра Мамая.

Дмитро Трихна прекрасно розумів, про що йде мова, хоча висловлювався досить завуальовано і при цьому він розмовляв дуже тихо, побоюючись, зрозуміло. Тобто це був певний спосіб конспірації… Він пропонував неправомірну вигоду в сумі п’яти тисяч, як раніше було обумовлено. Він як дату повідомляє суму неправомірної вигоди. І він її збільшив до п’яти тисяч доларів, показавши це рукою. Крім того, що він дуже акцентував: "П’яте січня, п’яте січня". На той час на календарі було 21 січня, тобто мова не могла йти про дату яку-небудь... Вони намагались вирішити це питання (про закриття справи проти Олександра Мамая – ред.) у відсутністі мера. Мамай з’явився тільки тоді, коли буде домовленість. Трихна виступав посередником в інтересах Мамая і прохав про те рішення, яке зручно його замовнику

- сказала на суді Лариса Гольник.


Протягом судового засідання Ігор Шеховцов неодноразово вказував начебто на неоднозначну поведінку судді Гольник під час зустрічей із Дмитром Трихною. Він запитував, чим саме його підзахисний заважав судді виконувати їй свої обов’язки? Чому вона неофіційно зустрічалась із Дмитром Трихною та Олександром Мамаєм? На це суддя відповідала, що діяла в рамках кримінального провадження за своєю заявою про тиск на неї та намагання підкупити.

Після перегляду кожного відеозапису адвокат Дмитра Трихни Ігор Шеховцов запитував, чи доводять ці відео вину його підзахисного? Потерпіла Лариса Гольник відповідала, що обвинувачення висунула прокуратура, а винний Дмитро Трихна чи ні, буде з'ясовувати суд.

Відзначимо, що про допустимість відео та інших доказів суддя Київського районного суду Юрій Куліш вирішить після розгляду всіх матеріалів справи...

Нагадаємо, що суддя Октябрського районного суду Лариса Гольник розглядала адміністративну справу Олександра Мамая про конфлікт інтересів. На одній із сесій міської ради мер надав своїй падчерці Ірині Климко дозвіл на розміщення тимчасових споруд для ведення підприємницької діяльності. Олександр Мамай неодноразово пропускав засідання по своїй справі. Нині прокуратура в Київському районному суді доводить, що під час ведення судового слідства над очільником міста його екс-заступник Дмитро Трихна в інтересах Олександра Мамая пропонував судді п'ять тисяч доларів США. За це суддя начебто мала закрити адмінсправу проти мера.

Далі буде...

 

 

суд, Мамай, Гольник

За темою:

  • Мамай просить суд поновитися на посаді міського голови
  • На Полтавщині продовжили заборону руху всіх суден
  • За незаконний продаж підакцизних товарів чоловіку загрожує штраф
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.