ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:29 05.06


У Полтаві відновили дошку Антону Грицаю та провели турнір його пам'яті

4 червня небайдужими полтавцями було повторно відкрито меморіальну дошку Антону Грицаю на будівлі Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка.

Відновлено першу меморіальну дошку з трьох, розбитих вандалами...
Плиту пам’яті вперше було встановлено 15 серпня 2015 року на честь загиблого героя АТО, випускника педуніверситету Антона Грицая. А 29 травня 2016-го невідомі вандали розбили три встановлених меморіальні дошки, що увіковічнювали пам'ять про загиблих учасників АТО, серед них була і дошка Антону Грицаю. Поліція повідомила, що за фактами вирішується питання про порушення кримінальної справи.
На повторне відкриття дошки, яке співпало з проведенням футбольного фан-турніру пам’яті загиблого героя, приїхали ультрас із усіх куточків України та навіть із-за кордону. Футбольний турнір на стадіоні "Лтава" грався протягом дев'яти годин на трьох міні-полях! А найкращою з 26 представлених команд стала "Огнівська Січ" із Полтави.

Ми вдячні всім, хто допоміг у мінімально можливі терміни виготовити і встановити нову дошку, вона була відновлена за п’ять діб. Щоб відкрити дошку вранці, депутати міської ради Юліан Матвійчук і Тарас Синяговський монтували її біля дванадцятої години ночі. Зараз ведуться перемовини з громадськими формуваннями щодо нічного патрулювання місць, де встановлені дошки Героям. Плануємо встановити місця спостереження. Дошки можуть зламати та пам'ять в наших серцях не зламати ніколи!

- промовив ініціатор встановлення дошки Вадим Ямщиков, друг загиблого героя.

"Антон Грицай – герої серед нас!" - таким традиційним гаслом вшанували пам'ять полтавського патріота, бійця полку "Азов" із позивним "Сіф".

...Герой, полтавець Антон Грицай загинув 15 лютого 2014 року у боях за селище Широкіно під Маріуполем. Нагороджений орденом "За мужність", а також кількома медалями. Похований у Полтаві.

Альона ГОНЧАРЕНКО

Грицай, АТО, пам'ять, спорт

За темою:

  • Через дощі підвищився рівень води в річках Полтавщини
  • Факторы, влияющие на стоимость генератора
  • Одномоментная имплантация: особенности протезирования
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.