ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:30 05.07


У селищі на Полтавщині з'явилися вулиці Сонячна, Затишна, Садова, Миру і Щастя

Депутати Гоголевого, що у Великобагачанському районі, все ж таки перейменували радянські топоніми селища, які хотіли залишити попри декомунізаційні закони – і відзвітувалися про це ОДА.

Сьогодні в ОДА кореспонденту видання Poltava365.com повідомили, що отримали лист із рішенням сесії Гоголівської селищної ради Великобагачанського району від 27 червня 2016 року, де йдеться про перейменування шістьох топонімів населеного пункту. Начальник відділу взаємодії з громадськими об'єднаннями департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Отич зазначив:

Їхні назви, попри декомунізаційну кампанію, депутати і селищний голова Володимир Оришич хотіли залишити старими. Мабуть, після попередження з боку ОДА, реакцію з боку громадськості та зацікавленість у ситуації з боку прокуратури депутати подумали-подумали і все-таки прийняли виважене рішення.

У тексті документу містяться нові назви топонімів Гоголевого. Так, з'явилися вулиці Незалежності, Сонячна, Затишна, Садова замість Жовтневої, Пролетарської, Луначарського та Совхозної. А провулки Жовтневий та М.Чапаєва тепер носять назви Миру та Щастя.

Нагадаємо, раніше Великобагачанська РДА поінформувала, що назви місцевих комуністичних топонімів "декомунізовані". При цьому в Гоголевому частину топонімів місцеві депутати залишили зі старими назвами. У своєму рішенні щодо цього дали обґрунтування, найрезонанснішим із яких стало те, чому вулиця Совхозна має нею ж залишитися: нібито її назва утворена із абревіатури СОВХОЗ – Сонячна Об'їзна Вулиця Характерна Обрію Заходу. Після скандалу, погроз прокуратурою з боку ОДА і публікацій у ЗМІ "правильне" рішення депутати Гоголевого прийняли через тиждень.

декомунізація, перейменування, Гоголеве

За темою:

  • У Полтаві зникли дошки радянським діячам Лідову та Ляхову
  • Дудаєва, Княгині Ольги та інші: в Полтаві перейменували 28 зупинок
  • Сім сіл на Полтавщині будуть перейменовані з метою українізації
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.