ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:32 08.07


Обвинувачений у грабежі на 95.7 тисячі гривень попросив замінити державного адвоката на приватного

У Полтаві обвинувачений у грабежі на 95.7 тисячі гривень захотів долучити до розгляду справи приватного адвоката. Судді дозволили йому це, але, щоб судовий процес не затягувався, державного захисника поки що залишили "в запасі".

8 липня колегія Апеляційного суду Полтавської області дозволила обвинуваченому в грабежі 95.7 тисячі гривень змінити державного адвоката на приватного. На засіданні з’ясувалось, що попередній адвокат 7 липня відмовився від підзахисного.

Я прошу задовольнити клопотання обвинуваченого. І хочу долучити до справи наказ Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги про заміну адвоката Чередніка. Дійсно, підзахисний не знав, що адвокат учора написав заяву, у якій відмовився від участі у справі,

- зазначила адвокат Дмитренко, яку призначили на місце захисника Чередніка.

Уже більше року справа слухається. Чому ви до цього часу не найняли собі платного адвоката? Ви затягуєте процес?

- запитала суддя Катерина Бурда в обвинуваченого.

Притягуваний Богдан Аксаментов розповів, що адвокат Череднік жодного разу не з’явився до нього в СІЗО:

Ми не затягуємо процес. Я хочу змінити захисника через недбале ставлення адвоката, який був до цього. З адвокатом ми тільки в суді спілкувались. Я його прохав прийти до мене, а він жодного разу не прийшов. Йому було все одно. Хочу, щоб мені дозволили призначити приватного адвоката Мусіяку.

Порадившись у нарадчій кімнаті, колегія суддів вирішила відкласти розгляд справи.

Слухання справи буде призначене на другу половину вересня, бо колегія йде у відпустку. Захисник Дмитренко, завчасно дізнайтесь, чи буде в обвинуваченого платний адвокат. Якщо ні, то тоді ви прийдете, і ми розглянемо справу,

- сказала суддя Катерина Бурда.

До вересня приватний адвокат має ознайомиться з матеріалами справи і потім прийти в судове засідання. Якщо ні, то захисником Богдана Аксаментова буде державний адвокат Дмитренко.

Нагадаємо, що Богдана Аксаментова звинувачують в тому, що він та ще дві невстановлених слідством особи пограбували на 95 700 гривень полтавське підприємство "Перспектива М". Спочатку його судили за розбій, але його дії судді Октябрського райсуду перекваліфікували на грабіж. Чоловіка звільнили від відбування покарання у виді позбавлення волі, призначивши трирічний іспитовий строк. На цей вирок прокуратура подала скаргу, яку нині мають розглянути в Апеляційному суді Полтавської області.

суд, Аксаментов

За темою:

  • Мамай просить суд поновитися на посаді міського голови
  • На Полтавщині продовжили заборону руху всіх суден
  • За незаконний продаж підакцизних товарів чоловіку загрожує штраф
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.