ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:30 13.09


На Полтавщині подешевшала гречка

Якщо декілька місяців назад вартість кілограма гречаної крупи сягала 40 гривень, то зараз гречку можна придбати за 26-27 грн.

За даними Державної служби статистики України, тільки за останні два тижні в Полтавській області ціна гречки упала майже на 4% - з 30,6 грн до 29,56 грн. А станом на 12 вересня кілограм гречаної крупи в магазинах області можна придбати за 26-27 грн.

Зараз в Україні аграрії повним ходом збирають урожай гречки. Як повідомив "ЕнергоЛайфу" Іван Рева, перший заступника директора Департаменту агропромислового розвитку Полтавської обласної державної адміністрації, із засіяних гречкою 5,8 тисяч га полів обмолочено 3,3 тисяч га. У порівнянні з минулим роком, цьогорічний показник урожайності трохи нижчий: 13,2 проти 13,9 центнера з гектара.

Та, як зазначив Іван Рева, робити висновки з приводу цінової політики гречки, ґрунтуючись тільки на урожайності Полтавської області, не зовсім правильно. Адже Полтавщина закупляє крупу з різних областей України. І якщо в Полтавській області урожай гречки у 2016 році буде трохи нижчий, ніж у 2015-му, то, наприклад, у Черкаській області зберуть у два рази більше.

Нагадаємо, що збір гречки закінчиться лише на початку жовтня.

ціни, гречка, статистика, економіка

За темою:

  • У новобудовах Полтави зросли ціни на нерухомість
  • На Полтавщині зростають ціни на пальне
  • Полтавські освітяни розірвали угоду на постачання хліба за завищеною вартістю
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.