ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:32 21.09


У Полтаві текстильна промисловість майже мертва

Сьогодні до Полтави в рамках бізнес-місії завітав бельгійський бізнесмен, президент світової текстильної компанії "Abitex" доктор Ентоні Аббелус.

Виявилося, що бельгійському підприємцю ні з ким укладати договори про співпрацю – потужне виробниче підприємство "Полтавська бавовняно-прядильна фабрика" вже давно не діє.

В Україні протягом п’яти днів перебуває делегація бельгійських бізнесменів. В рамках візиту закордонні гості приїхали і до Полтави. Але далеко не всі європейські підприємці змогли задовольнити свої інтереси в плані укладанні ділових контрактів. Доктор Ентоні Аббелус, президент потужної компанії "Abitex", поскаржився на відсутність у Полтаві текстильної промисловості.

На жаль, я не бачу якихось обріїв для співробітництва з Полтавою саме по своїй профільній діяльності. Можу сказати, що у вашому місті немає текстильної промисловості. У таких українських містах як Київ, Черкаси та Харків є певні здобутки. Особливо мене вразили Черкаси. А от вашому місту треба ще багато працювати

- розповів бельгієць "ЕнергоЛайфу".

За словами підприємця, найкраще розвинена текстильна промисловість у Китаї, Туреччині та Росії. В Україні ця сфера економіки знаходиться взагалі на початковій стадії, але бельгійці націлені допомогти розвивати її.

Полтаві треба з чогось починати – напрацьовувати сировинну базу. Сировину можна купувати у європейських компаніях. Дизайн та розробка продукції може проходити у Полтаві. Також не треба забувати про світові тренди та передові технології. Наприклад, я співпрацюю з однією з найбільших текстильних компаній в Китаї, яка виробляє чудові скатертини, що не потребують прання. Будь-яка речовина, пролита на неї, може бути витерта. Само собою, що такі скатертини будуть користуватися популярністю, адже зекономлять своїм власникам час та кошти

- поділився ідеями бельгійський бізнесмен.

Нагадаємо, ще до розвалу Радянського Союзу у Полтаві функціонувала потужне комунальне підприємство "Полтавська бавовняно-прядильна фабрика". В незалежній Україні виробнича компанія не змогла втриматися на плаву та збанкрутувала. Нині "мертві" корпуси та колишні потужності належать ВАТ "Демітекс". Це порівняно невеличка прядильна компанія з об’ємом виробництва до 6 тисяч тонн продукції в рік – все, що залишилося від БПФ.

промисловість, переговори

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.