ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:01 22.09


Грабіжники кременчуцьких ювелірок отримали серйозні терміни ув'язнення

Колегія суддів Крюківського райсуду Кременчука (Полтавська область) засудила відповідно до 11 та 14 років ув'язнення двох грабіжників ювелірних магазинів.

У вироку суду, винесеному 20 вересня, сказано, що слідством доведено, як у лютому 2016 року двоє обвинувачених пограбували в Кременчуці ювелірний магазин, розташований по вул. Гагаріна. При цьому вони застосували пістолет Макарова і пістолет із гумовими кулями.
Прокурор зазначив, що для залякування і тиску на власницю ювелірного магазину, продавця і ювеліра нападники тричі вистрілили і вкрали 827 штук ювелірних виробів на суму понад 2,4 млн грн.
У травні, за інформацією "Вісника Кременчка", ці ж зловмисники пограбували магазин "Золото Плюс", розташований біля Центрального ринку по вул. Пролетарській (зараз - Небесної Сотні), також застосувавши зброю. На виході нападник зіткнувся з охоронцем, вистрілив, поранивши його в стегно, і кинувся бігти. На зупинці громадського транспорту він заскочив в маршрутку, вистрілив у підлогу і наказав водієві їхати. Усередині маршрутки знаходилося сім пасажирів, серед яких - семирічна дитина.
Працівники поліції заблокували рух автомобіля, на якому намагався втекти нападник. Зловмисник відкрив вогонь у бік правоохоронців. Поліція не застосовувала вогнепальну зброю, оскільки був ризик потрапити в сторонніх осіб. Не маючи можливості втекти, нападник вискочив із заблокованого авто і пересів в іншу маршрутку. Цей автомобіль також заблокували правоохоронці. Зловмисник, намагаючись сховатися від працівників поліції, відкрив вогонь і поранив двох перехожих.

З магазину було викрадено 1702 одиниці ювелірних виробів на суму 5,3 млн грн. У результаті затримання 1585 виробів були поміщені, як речові докази, на зберігання в банк. Решта, як виявилося, були загублені, коли нападників переслідували правоохоронці.

Прокурор просив засудити затриманих на 13 і 15 років ув'язнення, проте колегія суддів для Миколи Лавриненка, якому інкримінували розбій із застосуванням насильства, незаконне заволодіння транспортним засобом, спробу вбивства, посягання на життя співробітника поліції і незаконне поводження зі зброєю, обрала інший термін і вирішила засудити до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Другий підсудний - Едуард Звєрєв - за розбій із застосуванням насильства отримав 11 років із конфіскацією всього належного йому майна.

суд, грабіж, поліція

За темою:

  • Двох кременчужан засудили: побили до смерті чоловіка
  • Мамай просить суд поновитися на посаді міського голови
  • На Полтавщині продовжили заборону руху всіх суден
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.