ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

18:40 27.10


Молоді полтавські волонтери пішли до школи

Школа волонтерів при Полтавському міському Центрі соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді вкотре відкрила свої двері. Цього року її вихованцями стануть 70 щасливчиків.

Старшокласники, учні коледжів та студенти вишів дізнаються багато корисних і важливих речей, які покликані підтримати людей, що потребують сторонньої допомоги.

Волонтерський рух веде свою історію вже 157 років, уряди понад 80 країнах світу підтримують та розвивають на державному рівні волонтерський рух, в 27 країнах Європи у волонтерському русі задіяні понад 94 мільйони людей. У розвинених країнах при прийому на роботу люди, що беруть участь у волонтерському русі, мають пріоритет у роботодавців, в Америці волонтерська діяльність входить в обов’язкову шкільну програму. З початком російської військової агресії в Україні третина населення нашої країни тими чи іншими діями включились у волонтерський рух
– про такі цікаві факти розповіла, відкриваючи захід, співробітник Полтавського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Василенко.

Полтава також має потужну базу, на якій виховують небайдужих, активних та ініціативних людей. Вже 16 років поспіль "Школа волонтерів" починає новий навчальний і робочий рік. Вихованці школи навчаються безконфліктному спілкуванню, роботі в команді, емоційній підтримці, спілкуванню з дітьми, екологічній діяльності. Вони оволодіють навичками готувати матеріали для ЗМІ, бути аніматорами, надавати першу допомогу.

Волонтери у Полтаві працюють з інвалідами війни, вихованцями інтернатів, дітьми-інвалідами, пацієнтами дитячих онкологічних відділень, дітьми, позбавленими батьківського піклування та з родин, що потрапили в складні життєві обставини. У центрі соціальної адаптації для дітей добре знають та дуже чекають волонтерів, адже там, де вони – завжди весело та цікаво.

Волонтери також щороку супроводжують ветеранів Другої світової війни на міських заходах, щорічно проводять акції "Ветеран живе поруч" та "Зустріч поколінь". Хлопці й дівчата беруть активну участь у загальноміських волонтерських заходах – наприклад, у благодійних ярмарках "Полтавського батальйону небайдужих", в ремонті реабілітаційного центру для учасників АТО.
Крім того, Центр об’єднує навколо себе волонтерів інших міських волонтерських організацій. У лютому 2016 року був проведений Перший міський Форум волонтерів, в якому взяли участь члени понад 20 волонтерських загонів.
"Допомагаючи – не нашкодь!" – саме таким є девіз діяльності волонтерського загону.
Гостем свята став колишній заступник командира роти вогневої підтримки 16 БТО Віктор Лєбєдєв.
Якби не волонтери, армії України не було би такої, як зараз
– підкреслив військовий в своєму виступі. Він розповів про те, як волонтери підтримували бійців його підрозділу під час служби в АТО, і наскільки цінною була підтримка людей, що добровільно піклувались про воїнів.

Серед головних якостей справжнього волонтера має бути активність, ініціативність, готовність вчасно прийти на допомогу людям, що її потребують, добру волю та повну безкорисливість у своїй діяльності. На святі відзначили найактивніших учасників волонтерської діяльності.

Також на святі відзначили людей, які привели багато молоді у волонтерський рух. За вагомий внесок у виховання молодого покоління, високий рівень професійної майстерності, підтримку та розвиток волонтерського руху й активну участь в житті територіальної громади грамоти міського голови отримали Юлія Вербова, заступник директора з виховної роботи Полтавського нафтогазового коледжу ПДТУ та Юрій Гринь, заступник директора з виховної роботи Полтавського центру професійно-технічної освіти.

Нових учасників волонтерського руху, молодих вихованців "Школи волонтерів" привели до урочистої клятви та побажали успіхів і натхнення на благородному шляху жертовної допомоги людям, які потребують підтримки.

волонтери, навчання, ПБН, допомога

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.